Vojska Crne Gore, илустрација / IVAN PETROVIC-IPE
11/06/2021 u 19:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада: Војска може продати застарјело и сувишно наоружање

Продајом наведених средстава приходоваће се значајна новчана средства, која се могу искористити за куповину наоружања и војне опреме

Влада је дала зелено свијетло да се Војска Црне Горе може ријешити застарјелог и сувишног наоружања и убојних средстава која представљају баласт у складиштима, али истовремено и потенцијалну опасност.

Оружје које буде сувишно за потребе ВЦГ може се продати. Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију о рјешавању вишкова наоружања и војне опреме у Војсци Црне Горе. 

-На сједници је закључено да се одређене количине вишкова покретних средстава, која су неперспективна, сувишна, застарјела или су ван употребе због неупотребљивости и истеклих временских и експлоатационих ресурса, огласе сувишним за потребе Војске Црне Горе и понуде на продају. На тај начин, како је наглашено, Војска ће се ријешити застарјелог и сувишног наоружања и убојних средстава која представљају баласт у складиштима, али истовремено и потенцијалну опасност, Истовремено, продајом наведених средстава приходоваће се значајна новчана средства, која се могу искористити за куповину наоружања и војне опреме које је компатибилно са наоружањем и војном опремом других земаља НАТО чланица - наводи се у саопштењу Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:38