Vojska Crne Gore angažovana u akciji potrage / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
26/10/2024 u 20:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vojska Crne Gore angažovana u akciji potrage za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

Ministar odbrane Dragan Krapović, na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, predložio je Savjetu za odbranu i bezbjednost donošenje Odluke za angažovanje pripadnika Odreda za posebne namjene i donio juče odluku o korišćenju helikoptera Vojske Crne Gore, shodno ovlašćenjima, u akciji potrage za osobom osumnjičenom za dvostruko ubistvo, koje se dogodilo u selu Sokolac na području Bijelog Polja.

- Pripadnici Odreda posebne namjene VCG angažovani su kako bi pružili podršku kolegama iz Uprave policije u ovom složenom operativnom zadatku, a operateri te jedinice opremljeni su najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija - navode iz Ministarstva odbrane.

Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore opremljeni su termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti, naveli su.

- Vojska će, u slučaju potrebe, angažovati i dodatne snage na terenu, a sjutra će načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa pripadnicima VCG obići snage angažovane u operaciji  - dodaju u saopštenju.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, preduzima sve neophodne mjere kako bi se osumnjičeni što prije locirao i priveo pravdi, te kako bi građani bili sigurni, zaključuju u saopštenju.

Krapović: Večeras na terenu helikopterska jedinica sa termovizijskom opremom i odred za posebne namjene VCG

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 20:45