Са вјежбе / - ФОТО: МО
30/07/2021 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Војске Црне Горе и Сјеверне Македоније вјежбали гађање на полигону Криволак

Ђуровић jе истакао да вjежба представља наставак одличне сарадње оружаних снага двиjе државе, и да jе задовољан знањем и вjештинама коjе су учесници на вjежби показали

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, са колегом из Републике Сjеверне Македониjе генералом Васком Ђурчиновским и замjеником министра одбране те земље Башкимом Хасаниjем, присуствовао jе реализациjи билатералне тактичке вjежбе са боjевим гађањем на полигону „Криволак“.

У току вjежбе, како се наводи у саопштењу, приказано jе деjство механизованог пjешадиjског вода у нападу, у коjем су учествовали кадети Воjне академиjе Генерал Михаило Апостолски, уз артиљериjску подршку припадника Воjске Црне Горе.

Ђуровић jе истакао да вjежба представља наставак одличне сарадње оружаних снага двиjе државе, и да jе задовољан знањем и вjештинама коjе су учесници на вjежби показали. Нагласио jе да савезници и земље чланице НАТО мораjу константно усаглашавати процедуре и да су управо овакве активности одличан модел за jачање интероперабилности.

Ђурчиновски jе поручио да jе задовољан сарадњом оружаних снага његове земље и Воjске Црне Горе, као и да вjеруjе да ће се она наставити jош интензивниjе у наредном периоду.

Замjеник министра одбране Сjеверне Македониjе Хасани jе казао да само кроз заjедничке обуке професионални воjници и официри могу да се оспособе за комплексне задатке и операциjе, поручивши да полигон Криволак нуди огромне могућности за развиjање воjничких знања и вjештина.

Организатори вjежбе су нагласили одличну сарадњу обjе стране у фази планирања, похвалили рад свих артиљераца и кадета ВЦГ у току припреме и реализациjе вjежбе, а у знак посебне похвале су уручене захвалнице маjору Милиjану Ратковићу, капетану Немањи Дробњаку и поручнику Аднану Сиjарићу за исказане професионалне вjештине у току вjежбе.

Из Министарства одбране подсјећају да су припадници Воjске Црне Горе су и раниjе изводили обуку на полигону Криволак, 2018. године у склопу обуке са водом Хаубица 122мм Д30-J и 2019. године учешћем на вjежби „Одлучан удар 19“ са водом минобацача 120мм и 82мм.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:51