/ VESNA VUčKOVIć (FOTO: GOV.ME)
26/09/2022 u 10:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučković na međunarodnom naučnom skupu uručena Zlatna plaketa

U zaključku referata, autori konstatuju da se radi o negativnoj društvenoj pojavi, povredi osnovnih ljudskih prava i veoma isplativoj kriminalnoj djelatnosti

Vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda i sutkinja Vesna Vučković i Branko Vučković dobili su Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju pravnih nauka.

- Plakete im je na plenarnom zasijedanju 19. Međunarodnog  naučnog skupa “Pravnički dani – prof. dr Slavko Carić”  uručio dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu Mirko Kulić. Naučnom skupu održanom u Novom Sadu 23. septembra ove godine, čija tema je bila “Pravo, nauka i društvo – aktuelna pitanja i perspektive”,  akademik prof. dr Vesna Vučković i akademik prof. dr Branko Vučković, profesor krivičnog prava na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo Univerziteta “Adriatik” u Baru i predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore, podnijeli su zajednički referat “Standardi borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori”- navode u saopštenju.

U zaključku referata, autori konstatuju da se radi o negativnoj društvenoj pojavi, povredi osnovnih ljudskih prava i veoma isplativoj kriminalnoj djelatnosti.

- Takođe da se radi o modernom ropstvu i da je Crna Gora, kroz Strategiju za borbu pritiv trgovine ljudima definisala ciljeve i indikatore u cilju prepoznavanja i suzbijanja ove pojave. Na naučnom skupu, čiji članovi Naučnog odbora su bili Vučkovići,  podnijeto je 46 referata naučnih radnika, između ostalih iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Ruske federacije i Ujedinjenih Arapskih Emirata- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:03