Dragan Vukić / - FOTO: SNP
23/01/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vukić: Treba pronaći alternativu za ekonomsko državljanstvo da bi bilo prihvatljivo EU

Prema podacima Agencije za investicije, od početka programa ekonomskog državljanstva do njegovog ukidanja, ukupno je dodijeljeno 807 državljanstva

Ekonomsko drzavljanstvo mora da ima alternativu, izjavio je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP rne Gore. 

On je pozvao vladu, odnosno ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića da otvori pitanje ekonomskog dzavljanstva sa EK.

- Ekonomsko drzavljanstvo mora da ima alternativu kako bi sličan program nastavili na način da bude prihvatljiv EU, a koji bi zadovoljio interese Crne Gore u ekonomskom razvoju. Od plaćenih nadoknada mozemo i moramo da izdvojimo za povećanje plata svima onima sa kojima su potpisani granski kolektivni ugovori i linerno povećanje penzija penzionerima - naveo je on. 

Prema podacima Agencije za investicije, od početka programa ekonomskog državljanstva do njegovog ukidanja, ukupno je dodijeljeno 807 državljanstva. Ekonomski benefiti su bili ogromn što nam daje za pravo da tražimo alternativu od EU i da dodjela ekonomskih državljanstava bude uz njihovi saglasnost ali bez totalnog ukidanja. Ovo je rješenje koje garantuje veće investiranje u Crnu Goru.

- Neće ugroziti funkcionisanje sistema, a pozitivno će uticati na položaj svih zaposlenih i penzionera - zaključio je Vukić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:09