/ - FOTO: Ž.B.
04/10/2024 u 12:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za vikend promjenljivo, od ponedjeljka suvo vrijeme

Meteorolog Vučina Popović kazao je u Jutarnjem programu TVCG da se sredinom dana očekuje slabljenje i prestanak padavina, uglavnom u južnim i centralnim predjelima zemlje

Dok će u sjeveroistočnim predjelima i dalje biti uslova za kišu, sve do popodnevnih sati. Popović je istakao i da nas u ponedjeljak i utorak očekuje potpuni prestanak padavina, prenosi portal RTCG.

Kako je naveo, najviše kiše palo je u prehodnih 36 sati na Žabljaku - oko 200 litara. Na Cetinju i Nikšiću palo je oko 140 litara, u Podgorici 95 litara, u Kolašinu 115 litara, u Šavniku 75 litara, u ostalim mjestima od 15 do 50 litara. Interesantno je, kaže Popović, da je najmanje kiše palo na primorju. U Baru, Ulcinju i Herceg Novom palo je oko 20 litara, dok je u Budvi palo oko 50 litara.

Ipak, ovoliki obim padavina nije ništa neuobičajeno za ovo doba godine, kaže Popović. Dodaje da nas za vikend očekuje promjenljivo vrijeme. 

Sjutra crveni meteoalarm: Upozorenje na vremenske nepogode, obilnu kišu i jak vjetar

- Ova dva dana će doći do boljih vremenskih prilika, i dalje će biti promjenljivo, biće uslova za povremenu slabu kišu, mislim za dane vikenda. Temperatura će biti u manjem padu, ovaj južni vjetar će značajno oslabiti. Ponedjeljak i utorak će biti suvo potpuno, pretežno sunčano, ili djelimišno sunčano, uz porast temperature vaduha. U srijedu nas očekuje jedan brzi prodor, sa umjerenim moguće ponegdje i obilnijim padavinama, a to se završava u četvrtak - naveo je Popović. 

Od četvrtka, u naredna 3-4 dana očekuje nas stabilno vrijeme.

-Pretežno sunčano, uz povremenu umjerenu oblačnost, uz značajan porast temperature vazduha tako da će, za Miholjdan, vjerovatno biti pravo Miholjsko ljeto- saopštio je Popović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 12:13