Jakšić Stojanović i Satler / - FOTO: MPNI
19/09/2024 u 19:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zajedničkim naporima do reforme obrazovanja u Crnoj Gori

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Johan Satler i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na današnjem sastanku usaglasili su se da se zajedničkim naporima može uraditi puno kada je u pitanju reforma obrazovanja u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, tema sastanka bila je unapređenje saradnje na polju obrazovanja sa ciljem usklađenosti sa evropskim obrazovnim prostorom.

Jakšić Stojanović obišla radove na školi "Vasa Pavić"

Jakšić-Stojanović predstavila je dosadašnje rezultate resora kojim rukovodi, govorila je o predstojećim planovima koji se odnose na sveobuhvatnu reformu obrazovnog sistema čiji je cilj unapređenje njegovog funkcionisanja na svim nivoima, kako u dijelu programa, udžbenika, tako i u smislu jačanja vještina i kompetencija nastavnog osoblja, učenika i studenata. Pored toga, istakla je i aktivnosti koji se odnose na sprovedene i aktuelne infrastrukturne projekte u oblasti obrazovanja u Crnoj Gori.

Na kraju, iz MPNI ističu da je naglašena važnost ovakvih sastanaka kao ključnog koraka ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblastima koje su od strateškog značaja za razvoj obrazovanja u Crnoj Gori uz podršku partnerstva EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:08