Са састанка
02/07/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заједно стварати перспективу за угрожене заједнице

Ми желимо да изградимо систем у коме је могуће подржати сву дјецу, и у коме неће бити угрожених, поручила је министарка Братић

Министарка просвјете, науке, културе и спрота, проф. др Весна Братић, примила је данас представника Канцеларије Високог комесаријата Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) у Црној Гори, господина Жан-Ив Бушардија. 

Овом приликом, Бушарди је истакао да УНХЦР има изврсну сарадњу са Црном Гором, и да је потребно наставити истом динамиком. У том смислу, министарка Братић и Бушарди су разговарали о статусу избјеглица и апатрида, нарочито дјеце, у Црној Гори, али и могућим начинима побољшања услова њиховог школовања и образовања.

-Ми желимо да изградимо систем у коме је могуће подржати сву дјецу, и у коме неће бити угрожених- поручила је министарка Братић која је говорила и о раду Министарства просвјете, науке, културе и спорта на подизању свијести о важности инклузије.

Саговорници су, истовремено, размијенили мишљења и о различитим начинима интензивирања језичких курсева, о разноврсним могућностима организовања програма за инклузију а, овом приликом, обије стране су се усагласиле о важности укључивања и образовних институција и цјелокупног друштва у процес интеграције и стварања боље перспективе за угрожене заједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:24