Eko fond / - EKO FOND
05/07/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zloupotrijebljen sajt Eko-fonda

Eko-fond saopštio je da je u prethodnom periodu došlo do zloupotrebe zvaničnog sajta Eko-fonda od strane NN lica.

Kako su saopštili, na neprimjeren i nečovječan način od strane NN lica je zloupotrijebljen zvanični logo, dokumentacija i raspoložive informacije. Sadržaj je objavljivan na domenu koji ne pripada ovoj instituciji, stvarajući lažnu sliku, a sve u namjeri da uzbuni javnost u Crnoj Gori i međunarodne partnere.

- Ova neovlašćena aktivnost je otkrivena tokom redovnog nadzora naših informacionih sistema, nakon čega smo preduzeli sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili potencijalne zloupotrebe podataka i dezavuisanje javnosti, te obezbijedili normalno funkcionisanje sajta, na novoj adresi: www.eko-fond.co.me. - saopšteno je iz Eko fonda.

Naglašavaju, da se radi o izolovanom incidentu, zlonamjernog lica, te da su podaci sigurni i zaštićeni.

- Eko-fond je preduzeo sve neophodne pravne mehanizme kako bi se što prije sanirale posljedice ovog događaja. U saradnji sa pravnim savjetnicima, pokrenuli smo procedure koje će dodatno osigurati našu platformu. O zloupotrebama smo odmah obavijestili nadležne državne organe. U saradnji sa policijom i drugim relevantnim institucijama, pokrenuta je istraga s ciljem identifikacije i procesuiranja odgovornog lica - kaže se u saopštenju.

Kažu da je bitna informacija da Eko-fond nije vlasnik sajta www.eko-fond.me.

- Ukoliko uočite bilo kakve nepravilnosti molimo vas da nas kontaktirate isključivo putem naše zvanične email adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili pozivom na broj +382 020 262 933. Još jednom podsjećamo javnost da je zvanični, samim tim i jedini veb sajt naše institucije www.eko-fond.co.me. - kaže se u saopštenju.

Hakeri tvrde da su ukrali podatke korisnika Vibera

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:19