/ - BILJANA MARKOVIC
11/11/2021 u 16:56 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Калезић тешко оболио: Ја сам народни пјевач, лијечићу се тамо гдје и народ у Црној Гори

Пјевач је недавно саопштио да је оболио од канцера плућа, а за лијечење одабрао је Црну Гору, иако је имао пријатеље широм свијета који су могли да му обезбиједе лијечење било гдје у свијету

Главни је проблем одсуство нашег народа према свему што је наше, што им је милије све што је туђе, почео је причу за Портал Дана прослављени пјевач Зоран Калезић када смо га позвали да га питамо за здравствено стање.

Пјевач је недавно саопштио да је оболио од канцера плућа, а за лијечење одабрао је Црну Гору, иако је имао пријатеље широм свијета који су могли да му обезбиједе лијечење било гдје у свијету. У Црној Гори, како нам је казао,  нико се није понудио да му помогне, али ипак он жели да се лијечи гдје и сав народ.

 - У понедељак идем у болницу, имам канцер плућа. Имам пријатеље широм свијета, могао сам да се оперишем било гдје. Али ипак зашто бих се ја, поред наших људи и дјеце који имају сличних проблема и који се лијече овдје, оперисао било гдје, зашто бих ишао у Цирих, или негдје друго - казао је за портал Дана Калезић.

Не плаче народ за Томом, него са прошлим временом

Калезић се осврнуо и на тешке судбине појединих пјевача, али и на филм о Томи Здравковићу.

- Видите већ шта се дешава са народним пјевачима, не знам зашто се то толико окомило на нас. Гледали сте сигурно филм Тома, не плаче народ за Томом него за временом којег више нема. То је било посебно вријеме - присјетио се пјевач

Свјестан је операција која следује у уторак, али овим путем жели да ода почаст нашим љекарима, којим вјерује.

 - Ја сам свјестан свега и операције која ме следује у уторак, овим путем желим да дам поштовање љекарима, јер им вјерујем да ће урадити све што је потребно. Нисам посегао за лијечењем негдје другдје, јер знам да ће дати све од себе да ми помогну. Боли ме, јер је нашим људима туђе све љепше и боље. Моја жеља је била да искажем поштовање према љекарима с којим сам у контакту, и захвалан сам им на пожртвовању. Задивњен сам и вјерујем више својим људима и спреман сам да им живот понудим - испричао је пјевач.

image

Зоран Калезић у Котору 1

- Биљана Марковић

Пјевачка легенда каже да жели да га народ воли и памти, јер је он народни умјестник.

 - Није Зоран Калезић сноб, ја сам народни умјетник и хоћу са народом, да ме он воли. Ако сам ја народни умјетник зашто се не бих лијечио тамо гдје и мој народ. Ја не видим разлог да не вјерујем докторима Павличићу и Чампару. Не знам шта то други љекари знају боље - нагласио је он.

Не слушамо љекаре

 Нагласио је да народ треба да цијени себе и своје.

- Наш народ не слуша љекаре, а треба их слушати. Ми смо као народ незнавени, неће људи да се вакцинишу. Ја и супруга смо примили све три дозе вакцине. Не знам зашто људи не слушају савјете љекара - пита се он.

 

Љекарима је поручио једно, ако након операције не буде могао да пјева да га не буде.

  - Видим да имају жељу да ми помогну, али сам им рекао једно - немојте ме будити, ако након операције не будем могао да пјевам. Мој живот је пјесма, ако ми узму пјесму онда боље да ме нема - казао нам је он.

Нагласио је и да њему не треба публицитет, него је битно да волимо себе.

 - Не треба мени публицитет, хоћу овим да допринесем да волимо себе, своје комшије. Како ће неко да воли нас, кад себе не волимо - поручио је.

Живио је за то да се врати у свој завичај, ипак, разочаран је са тим што је затекао.

 - Ја сам живио да се вратим у свој завичај, али изгледа да ово више није мој народ, толико се све промијенило, Чезнуо са, да се вратим, ал боље да сам остао далеко, и замишљао како је некад било, него што сам дошао и видио стварност.   Овдје су нажалост обезвријеђене праве вриједности - рекао је пјевач за Портал Дана

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:44