Договор жељезараца са Владом / - Портал Дан
05/05/2021 u 13:08 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Умjесто 70, радницима Жељезаре 90 одсто плате

О даљоj судбини Жељезаре Влада ће разговарати са власницима турског Тосjали холдинга, казао је Милатовић

Радници Жељезаре Тошчелик у наредна три мjесеца требало би да примаjу примаjу 90 одсто од зараде, умjесто 70 како jе управа фабрике одлучила, предложили су на састанку представници Владе и фабричког синдиката.

Договорено jе да синдикат извршном директору фабрике Еркуту Алкаjи таj предлог достави у писаноj форми, а да ће им он у кратком року одговорити. Министар Jаков Милатовић након састанка jе казао да ће о даљоj судбини Жељезаре Влада разговарати са власницима турског Тосjали холдинга, чиjа jе ћерка фирма Тошчелик 2012. године из стецаjа за 15,2 милиона еура купила имовину никшићке фабрике.

– Мислим да су данас двиjе велике ствари урађене, а то jе – оваквог разговора приjе ниjе било, данас се десио. Под броj два: то неко велико неповjерење коjе jе, чини ми се, нагомилано, мало почело да се спушта, да градимо неко међусобно повjерење. Очекуjем да менаџмент прихвати предлог да смањење плата буде 10 а не 30 одсто. Састанак ћемо поновити у истом формату за мjесец дана, а у међувремену требао бих да разговарам са власником групе – казао jе Милатовић.

Како jе истакао, оно што тренутно Влада ради за фабрику су субвенциjе за порезе и доприносе на лична примања.

Б. Брашњо

 Фото и видео: Ж. Шапурић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:03