Фото: фејсбук / - Фото: фејсбук
25/07/2021 u 20:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Абазовић оптимистичан: Црна Гора је свјетски хит у туризму

Многи су нам се подсмијавали, али ово је ништа шта нас чека од 1. августа кад почну одмори, поручује вицепремијер

Многи су се подсмијавали, али Црна Гора је свјетски хит у туризму, поручио је вицепремијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић. 

Како је казао, ових дана можемо свједочити тоталној туристичкој опсади Црне Горе, и то са бољим резултатима него 2019. године. 

- Прије двије седмице, приликом званичне посјете БиХ, најавио сам да ће након Kурбан Бајрама (у датумском смислу) услиједити инвазија туриста из земаља региона. У том тренутку, наведена изјава је дочекана са много скептицизма, али се убрзо показало да је свака сумња била узалудна. Црна Гора је јуче и данас под тоталном опсадом посјетилаца који нам стижу са свих страна. На граничним прелазима, приморским саобраћајницама, појединим тунелима и раскрсницама налазе се непрегледне колоне возила, аеродроми биљеже рекордне бројке, а у појединим градовима (попут Будве и Улциња), већ недостаје смјештајних капацитета- тврди Абазовић. 

Ово је, како каже, “ништа” у односу на оно што Црну Гору чека од 1. августа.

- Тада почињу годишњи одмори у већини држава региона, али и у неким нешто даљим дестинацијама. Многи су се подсмијавали нашим процјенама да ће 2021. година туристички бити слична сезони 2019. године, тврдећи да не можемо пребацити 40 или 50 одсто рекордне 2019. године. Међутим, такви гласови су убрзо утихнинули, а сада је питање само колико ће ово да траје. Уколико издржимо темпо, сигуран сам заборавиће се 2019. година- оптимистичан је Абазовић.

Како је казао, само ванредне околности, попут неконтролисаног ширења пандемије или сличних непредвидивих ситуација, могу спријечити да ова сезона буде перфектна.

- А тренутно све мирише на рекорде. Црна Гора је била, јесте и остала свјетски хит у туризму. Ово је земља оргомних могућности и потенцијала. Зато позивам и молим све да се вакцинишемо и да поштујемо мјере. Ако сачувамо здравље успјех је гарантован. Може Црна Гора. Добродошли на море слободе- поручује Абазовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 23:03