Са сатанка у УПЦГ / - SASAMATIC
28/07/2021 u 16:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Абазовић у УПЦГ: Нема комоције за оне који незаконито раде

Абазовић је истакао да упркос бизнис амбијенту обиљеженом корона кризи, постоји велики број заинтересованих инвеститора који су спремни да улажу у Црну Гору

- Потребно је да стимулишемо предузетнички дух и охрабримо младе у приватном бизнису како би се у будућности значајније умањио број од 2/3 њих који своју будућност виде у јавном сектору - истакао је потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић након састанка са предсједником Уније послодаваца Црне Горе (УПЦГ) Предрагом Митровићем и сарадницима.

Наводећи да је интенција Владе да се помогне бизнис и привреда, Абазовић је нагласио да Влада Црне Горе вреднује фер бизнис и штити оне који поштено раде, док они који раде изван законских оквира не треба да осјећају комоцију. Потпредсједник Владе је назначио да се у односу на претходну годину ситуација у нашој привреди умногоме поправља, имајући у виду да туристичка сезона протиче у најбољем реду.

Абазовић је истакао да упркос бизнис амбијенту обиљеженом корона кризи, постоји велики број заинтересованих инвеститора који су спремни да улажу у Црну Гору. У том смислу, Абазовић је навео да је за Црну Гору велика шанса пост-цовид период у ком се предвиђа трка за инвестицијама, гдје Црна Гора треба добро да се позиционира и тиме унаприједи свој укупан имиџ.

Предсједник Уније послодаваца Црне Горе Предраг Митровић истакао је важност дијалога и сарадње између УПЦГ и Владе Црне Горе и нагласио да Влада у њима има стручног саговорника који је спреман да помогне у томе. Из Уније послодаваца су навели да су реформе у привреди неопходне и да фокус у наредном периоду треба да буде на зеленој и дигиталној трансформацији.

На састанку потпредсједника Владе и Уније послодаваца разговарало се и о модалитетима сарадње Владе и УПЦГ, борби против корупције и привредног криминала, о стању бизнис амбијента и очекивањима привреде по питању одрживости предузећа и очувања радних мјеста, као и проблемима са административним баријерама.

Сатанку су поред Абазовића и Митровића, присуствовали Филип Аџић, савјетник потпредсједника Владе, Небојша Поповић, предсједник Скупштине УПЦГ, Миодраг Лаковић, савјетник потпредсједника Владе, Славиша Шћекић, потпредсједник УПЦГ, Кристина Вујисић, сарадница у Кабинету потпредсједника Владе, Ненад Драшковић, члан УО УПЦГ, Сузана Радуловић, генерална секретарка УПЦГ, Звездана Олуић, шефица Сектора за односе са јавношћу и маркетинг УПЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 14:20