Admir Šahmanović / - ADMIR ŠAHMANOVIć
01/08/2024 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šahmanović sa bivšim radnicima Boksita: Nastaviti razgovore i ubrzati aktivnosti do pronalaska optimalnog rješenja

Resorno ministarstvo i Vlada Crne Gore će u saradnji i kroz pregovore sa predstavnicima bivših zaposlenih u Boksitima i stečajnim upravnikom nastaviti da traži optimalan model koji će omogućiti radnicima da riješe dugogodišnji problem.

To je zaključak je današnjeg sastanka ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića sa predstavnicima bivših zaposlenih.

Predstavnici bivših zaposlenih su upoznali ministra Šahmanovića sa tokom događaja i trenutnom situacijom, sa raznim pravnim izazovima i problemima na koje su nailazili tokom pokušaja da ostvare svoja prava.

Sastanku je takođe prisustvovao i stečajni upravnik koji je predstavio hodogram aktivnosti koje, u skladu sa zakonom,  treba sprovesti u narednom periodu.

Bivši radnik "Boksita": Spaјić da ispita kome јe "uplaćeno" 17 miliona

Kako bi u realnim okvirima rješavali ovu situaciju, ministar Šahmanović je predložio predstavnicima bivših zaposlenih da svi budemo racionalni i razumni, da radnici razmotre opciju da prekinu proteste, kako bi se dalo prostora i vremena da stečajni upravnik sprovede zakonom propisane procedure.

- Imajući u vidu težinu i složenost problema sa kojima su suočeni bivši radnici dogovoreno je takođe da se ministar Šahmanović sjutra sastane i razgovara sa bivšim zaposlenima rudnika Boksita na platou Seoce - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 15:08