/ фото: портал Дан
11/04/2022 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) Бивши радници МА блокирали саобраћајницу ка аеродрому Подгорица

Они ће изнијети и своје незадовољство због опструирања покушаја да се сачува оно што се може сачувати од МА

Бивши запослени Монтенегроерлајнза (МА) блокирали су у 13 сати саобраћајницу ка аеродрому Подгорица на пола сата. Они су раније казали да је разлог протестног окупљања неиспуњени захтјеви бивших запослених, као и неиспуњена обећања надлежних. Пјешке су се упутили ка згради Аеродрома.

Они ће, како је саопштено из МА, изнијети и своје незадовољство због опструирања покушаја да се сачува оно што се може сачувати од МА, од Владе, заштитнице имовинско-правних односа, Привредног суда и новог руководства Аеродрома Црне Горе.

image
фото: портал Дан

Радници бившег националног авиопревозника су поручили да у децембру 2020. није као преко кољена донесена одлука да му се више не пружа помоћ, Монтенегро Аирлинес АД Подгорица ове године славио би свој 28. рођендан.

-Умјесто тога, 28. априла ове године навршиће се година како је називу националне компаније Црне Горе придружена фраза „у стечају“. Без претензија да се уђе у анализу далекосежних посљедица тог надасве непромишљеног потеза, данас желимо да подсјетимо јавност, а нарочито представнике власти, да је та напречац донесена одлука резултирала губитком око 300 радних мјеста, оставивши исто толико породица без извора зараде и живота достојна човјека- навела је Дубравка Ђурић.

Тражили су од владе да им обезбиједи повезивање радног стажа од октобра 2017. године, јер управо је држава та која је годинама "жмурила на оба ока на оно због чега је на крају и уведен стечај у компанији".

- Прође и година, а од обећања ништа, па се окуписмо данас да опет тражимо исто. Да подсјетимо садашњу, и да подсјетимо владу која се формира, или треба да се формира, да је питање заосталих седам зарада бивших запослених Монтенегро Аирлинес-а и даље неријешено... И, умјесто да данас уживају макар у пензији, кад нијесу могли до остваривања те пензије да достојанствено раде и зарађују, довијају се на разне начине да себи обезбиједе иоле пристојан живот- појаснила је Ђурић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:06