Младен Бојанић на Копаоник бизнис форуму / - МКИ
09/03/2022 u 14:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић: На љето до мора преко нове дионице аутопута

Извјесно је да ће се овог љета користити тај пут из Србије и биће на задовољство свих који традиционално крену на море у Црну Гору, рекао је Бојанић у уторак на Копаоник бизнис форуму

Сви возачи из Србије који на љето крену на море у Црну Гору, моћи ће да користе нову дионицу аутопута Подгорица-Матешево, саопштио је министар капиталних инвестиција Младен Бојанић.

- Извјесно је да ће се овог љета користити тај пут из Србије и биће на задовољство свих који традиционално крену на море у Црну Гору - рекао је Бојанић у уторак на Копаоник бизнис форуму.

Он је прецизирао да је тај дио аутопута дугачак 41 километар, преноси Танјуг.

"Изградња приоритетне дионице на аутопуту Бар-Бољаре била је веома комплексна. Био је то скуп и проблематичан пут, који је коштао 900 милиона ЕУР. Од 41 километара, 50 одсто били су тунели и вијадукти", објаснио је Бојанић.

Он је саопштио да очекује да ће, "ако се склопе ствари", ове године бити завршен и тендер за извођење радова на преосталој дионици пута до Бољара.

Бојанић је поручио и да је Лука Бар један од најзначајнијих ресурса Црне Горе.

“Још немамо јасну стратегију. Срце луке продато је страним инвеститорима, они су власници терминала", рекао је Бојанић и додао да власници терминала желе да изађу из посла, што им ствара шансу да поново обједине луку која би могла да буде центар тог дијела Јадрана.

Бојанић је нагласио да Црна Гора мора да има цио пакет власништва над луком и да су у новој стратегији могућа разна партнерства, укључујући и докапитализацију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:30