Милош Челановић / - Милош Челановић
23/10/2021 u 13:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челановић: Гориво jош скупље, "Влада" нека да jош три литра уља да риjеши проблем

Функционер СД позива Владу да се не брани аргументом да повећање циjена не зависи од ње, jер од ње зависи акцизна политика, а она иде у погрешном смjеру и само погоршава ситуациjу

Чека нас, како се може видjети, 14. поскупљење горива ове године! Од почетка рада актуелне владе безоловни и дизел поскупjели су 34-35 центи по литру. Безоловни 98 поскупио за 30,4 одсто (са 1,15 на 1,5 еура), безоловни 95 за 31,5 одсто (са 1,11 на 1,46 еура), а дизел за чак 34 одсто (са 0,99 на 1,33 еура по литру). Ако се настави овако, грађани неће имати за елементарне потребе, каже Милош Челановић из СД.

- Због ових и даљих повећања циjена горива и посљедично основних животних намирница, принуђени смо да слушамо баjке министа финансиjа о повећањима плата за коjе, све и да се реализуjу, остаjу двиjе чињенице: повећања ће се анулирати растом циjена, и jош важниjе: плаћаће их опет грађани прерасподjелом из државног буџета коjи jе "освjежен" задужењем, што може довести до слома jавних финансиjа - каже Челановић.

Функционер СД позива Владу да се не брани аргументом да повећање циjена горива не зависи од ње, jер од ње зависи акцизна политика, а она, сви су изгледи, иде у погрешном смjеру и само погоршава ситуациjу.

- Ако тзв. влада настави овако, чека нас економска катаклизма. Е ако даjу jош по три литра уља, можда се и измакнемо са ивице провалиjе - пише у саопштењу Челановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:57