/ FOTO: Lazar Ružić
21/03/2024 u 18:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cme Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2025 Osaka

Vlada je, na danas održanoj 22. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, saopštila da je usvojena je Informacija o potplsivanju Ugovora u vezi učeśća Cme Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2025 Osaka.

- Crna Gora će se predstaviti u okviru Zajedničkog paviljona tip C (Shared Pavilion Type C), u izložbenom prostoru ukupne površine 80m² (izložbeni prostor 53m², komercijalni prostor 15m² i kancelarijski prostor 12m²), sa mogućnošću dogradnje međusprata. Pored Crne Gore, u tom zajedničkom paviljonu, izložbeni prostor će takođe imati: Hrvatska Slovenija, San Marino, Panama, Urugvaj i Gabon. U skladu i sa pravilima Expo organizatora i dosadašnjom praksom učešća Crne Gore na Expo izložbama, dobijena je zvanična potvrda datuma proslave Nacionalnog dana Crne Gore koji ce se održati 26. maja 2025. godine - navode u saopštenju.

Budući da se radi o najvažnijem događaju svake države učesnice na Expo izložbi, planirano je da se u budućem periodu formira interresorna radna grupa koja će se detaljno baviti ovim događajem i planiranim programom.

- Jedna od ključnih obaveza je da u narednom periodu Ministarstvo ekonomskog razvoja raspiše Javni konkurs za izbor idejnog rješenja izložbe u paviljonu Crne Gore - zaključuju iz Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CRNA GORAEXPO2025
26. april 2024 14:42