/ фото: ПР ЦЕНТАР
06/10/2021 u 16:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора домаћин Дигиталног самита

Ријеч је о највећем регионалном догађају из области дигитализације, који ће ове године бити одржан у хибридном формату

Дигитални самит економија Западног Балкана, који организује црногорско Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија, почеће у понедјељак.

Ријеч је о највећем регионалном догађају из области дигитализације, који ће ове године бити одржан у хибридном формату, преноси ПР Центар.

Прва два дана биће одржана онлине, док ће мјесто дешавања трећег дана бити Музички центар у Подгорици. Комплетан догађај биће могуће пратити путем веб платформе https://digitalsummitwb6.com/ .

Агенда самита доступна је на линку https://digitalsummitwb6.com/news/announcement-4th-digital-summit-western-balkans-6-conference-draft-agenda-81334 .

Један од циљева Дигиталног самита економија Западног Балкана су резултати од којих ће грађани имати бенефите, а за учешће у том догађају до сад је регистровано око 600 учесника, саопштила је представница Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, Ружица Мишковић.

Она је, током гостовања у јутарњем програму на ТВ 7, казала је да ће у оквиру ДСWБ, који ће од 11. до 13. октобра бити одржан у Подгорици, бити презентована  рјешења и планиране активности   сагласно  Акционим планом за четворогодишњи период.  

- На овом Самиту, као и на претходним, имаћемо резултате, овај пут у форми заједничких изјава и закључака. Трудимо се да у оквиру свих ових активности имамо резултат који ће донијети бенефите нашим грађанима- истакла је Мишковић.

Указала је да је један такав резултат ступио на снагу 1. јула, када је омогућено грађанима који бораве у државама Западног Балкана да бесплатно користе роаминг и интернет, као у матичној држави.

- У континуитету осигуравамо све више дигиталних сервиса који ће нашим грађанима омогућити да уштеде своје вријеме и новац- рекла је Мишковић.

Сматра да је велики број грађана свјестан погодности које носи дигитална трансформација, наводећи да ту у првом плану виде младе, којима је то подстрек да раде на унапрјеђењу свог знања и дигиталних вјештина.

Казала је да ће овогодишње издање DSWB, због епидемиолошке ситуације, бити одржано у хибрдном формату, наводећи да тај формат доноси и извјесне бенефите јер ће сви они који не би  били у могућности да дођу у Подгорицу имати прилику да прате Самит на онлине платформи.

- До сада имамо око 600 регистрованих учесника. Позивам све заинтересоване да се региструју, да прате наш самит, који осим централне агенде коју смо припремили, нуди и пратеће садржаје, ништа мање важне, кроз које ћемо представити рјешења из читавог региона путем видео форми. Регистрација је отворена до 11. октобра, када Самит почиње- истакла је Мишковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:02