Јаков Милатовић / - Влада ЦГ
10/06/2021 u 13:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора се спрема за Expo 2020 Dubai

Министар Јаков Милатовић предсједавао је конститутивном сједницом Организационог одбора за учешће Црне Горе, чији је задатак да координира рад на овом пројекту као и да усмјерава активности на припреми и реализацији представљања наше земље на догађају од велике важности за њену промоцију

Министарство економског развоја именовано је као одговорно национално тијело за реализацију учешћа Црне Горе на Свјетској изложби Expo 2020 Dubai која ће се одржати у периоду од 01.октобра 2021. године до 31. марта 2022. године, саопштено је из овог министарства.

Тема изложбе је “Connecting Minds, Creating Gutureе” а садржај изложбе ће бити организован у оквиру три подтеме: Могућност, Мобилност и Одрживост.  Павиљон Црне Горе (око 200м2) налазиће се у оквиру тематског дистрикта „Одрзживост“  и биће отворен за посјетиоце 12 сати свакога дана током 180 дана трајања изложбе, од 10 до 22 часова.

Министар Јаков Милатовић предсједавао је конститутивном сједницом Организационог одбора за учешће Црне Горе, чији је задатак да координира рад на овом пројекту као и да усмјерава  активности на припреми и реализацији представљања наше земље на догађају од велике важности за њену промоцију. Влада Црне Горе је за комесара изложбе изабрала принца Николу Петровића.

Кључна порука изложбе у нашем павиљону је управо значај очувања баланса између природе и човјека, уз настојање да максимално валоризујемо црногорски економски и инвестициони потенцијал чувајући национално природно благо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:09