/ - фото: Министарство капиталних инвестиција
11/06/2021 u 14:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегациjа Министарства капиталних инвестициjа посjетила луку Ровињ

Силић jе презентовао и податке коjи потврђуjу да jе Истарски ипсилон кључна инфраструктура за развоj туризма и економиjе Истре

Делегациjа Министарства капиталних инвестициjа, током радне посjете Републици Хрватскоj, организоване и финансиране у оквиру Интеррег Медитеранског програма Осмосис, обишла jе луку у Ровињу гдjе се састала са директором БИНА Истре Дариом Силићем, чланом Управе Бина-Истра Управљање и одржавање Кристиjаном Санталезом и упознала се са рjешењима у области саобраћаjне и комуналне инфраструктуре примиjењених на териториjи општине Пореч, наводе из Владе Црне Горе.

Директор компаниjе БИНА Истра Дарио Силић упознао jе саговорнике са самом организациjом и историjом компаниjе, коjа jе као концесионар задужена за управљање и одржавање ткз. Истарског ипсилона - путне инфраструктуре укупне дужине 141 км коjа спаjа Пулу са Умагом, као Риjеку са Пулом.

Силић jе презентовао и податке коjи потврђуjу да jе Истарски ипсилон кључна инфраструктура за развоj туризма и економиjе Истре. Између осталог, говорио jе и о атернативним начнима финансирања и изградње аутопута, надзору и управљању саобраћаjем на Истарском ипсилону (аутопуту), као и рjешењима путне инфраструктуре у туристичком подручjу.

Санталеза, као представник БИНА Истра - Управљање и одржавање говорио jе о броjним предностима реализациjе проjекта Истарског ипсилона, чиjа jе изградња изнад свега утицала на смањење броjа саобраћаjних незгода, као и повећање нивоа сигурности и смањење времена путовања.

Министар капиталних инвестициjа Црне Горе Младен Боjанић, исказао jе захвалност за издвоjено вриjеме и презентовање веома корисних информациjа. Представљаjући детаљниjе структуру Министарства на чиjем jе челу, актуелне и планиране проjекте, Министар се посебно осврнуо на детаље о изградњи аутопута кроз Црну Гору истичући важност његове изградње на изузетно захтjевном терену, као и изазовима са коjима се суочавамо у завршноj фази овог проjекта.

Посjета jе завршена обиласком компаниjе БИНА Истра, конкретно контролне собе из коjе се прати стање на Истарком ипсилону и тунелу Учка, наплатне jединице и представљањем jединственог возила намиjењеног за случаjеве хитних интервенциjа у тунелу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:29