CEDIS nova brojila / - CEDIS
08/07/2024 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Do kraja godine CEDIS u posjedu oko osamdeset hiljada brojila

CEDIS-u će do kraja ove godine, a po osnovu okončanih tenderskih postupaka, biti isporučeno oko 80.000 novih mjernih uređaja.

Kako su saopštili iz ovog preduzeća, početkom marta nabavljeno je sedam hiljada brojila.

U međuvremenu, završen je još tenderski postupak, pa se na jesen očekuje isporuka još 15.000 brojila.

- Po osnovu tendera „Nabavka mjerne opreme za potrebe sektora za mjerenje“ od decembra 2022. godine, isporučeno je još osam hiljada brojila - navode iz CEDIS-a. 

Napomenuli su da CEDIS, kao naručilac poštovao ovlašćenja drugostepenog organa i nije iznosio činjenice koje su od značaja za same postupke javnih nabavki, uprkos neistinitim medijskim navodima, koji su se plasirali tokom cjelokupnog trajanja žalbenih postupaka.

U prethodnim obraćanjima, izvršni direktor Vladimir Ivanović je isticao da je tokom tenderskih postupaka dolazilo je do usporavnja njihove realizacije, ali po okončanju istih naša kompanija će biti u posjedu preko osamdeset hiljada brojila.

Podsjećaju da su tenderske postupke za nabavku brojila pratile su mnoge kontraverze, još od ranijeg perioda.

- Najbitnije je, ipak, da je tehnička specifikacija brojila napravljena tako da na nju nije bilo nikakvih žalbi, osim za nabavku robe - Mjerna oprema za unapređenje sistema mjerenja - Partija 1 - G3 PLC brojila i oprema, za nabavku robe - Mjerna oprema za nove potrošače, proizvođače i TS, a gdje je Komisija odlučila u korist CEDIS-a. Sva brojila se nabavljaju od kompanija Somborelektro i Mezon - zaključio je Ivanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 05:25