foto: Ministarstvo / - FOTO: MINISTARSTVO
04/12/2021 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Договорена туристичка валоризација Љубишње

Извршни директор Рудника угља, Милан Лекић, захвалио се ресорном министру Александру Стијовићу на исказаном повјерењу ту компанију и недвосмисленој ријешености за улагање у потенцијале општине Пљевља

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и пљеваљског Рудника угља начелно су се договорили о заједничком послу на реализацији идеје о туристичкој валоризацији планине Љубишња, саопштено је након састанка њихових представника.

 - Договорено је да, у најскорије вријеме, цијела замисао буде формализована и подробније разрађена кроз потписивање споразума о сарадњи између ресорног Министарства и Рудника угља -  наводи се у саопштењу.

Извршни директор Рудника угља, Милан Лекић, захвалио се ресорном министру Александру Стијовићу на исказаном повјерењу ту компанију и недвосмисленој ријешености за улагање у потенцијале општине Пљевља.

Стијовић, који је Рудник угља обишао приликом радне посјете Пљевљима, казао је да ће допринос те компаније у овом пројекту бити од великог значаја. Он је додао и да ће ресорно Министарство измирити све обавезе по основу будућег ангажовања механизације Рудника угља за посао пробијања путева и осталих, пројектом предвиђених услуга.

Представници Министарства и Рудника угља усагласили су заједничке ставове када је ријеч о потенцијалима Љубишње, указујући на велики пропуст и одсуство слуха претходних власти када је у питању валоризација тог природног бисера на сјеверу Црне Горе.

На састанку је оцијењено да се у наредном периоду питање конкретних улагања у инфраструктуру и побољшање услова живота на селу мора афирмисати као приоритет, јер је ситуација на том пољу и више него алармантна.

 - Када је ријеч о рекултивацији земљишта и експерименталном пројекту садње љековитог биља, Лекић је упознао представнике Владе са идејом, до сада реализованим и планираним активностима. Стијовић је поздравио такву иницијативу руководства Рудника угља и поручио да ће тај ресор упутити сваку могућу конкретну помоћ таквим и сличним пројектима - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

13. januar 2022 19:56