Za drugu fazu izgradnje šetališta Belan Morsko dobro izdvojilo 400 hiljada eura / Opština Tivat
26/08/2024 u 07:34 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Druga faza izgradnje šetališta Belane u septembru, Morsko dobro obezbijedilo sredstva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obezbijedilo je finansijska sredstva Opštini Tivat u iznosu od 400 hiljada eura za realizaciju značajnog infrastrukturnog projekta – "Izgradnja šetališta Belane".

Sredstva su podijeljena u skladu sa planom korišćenja sredstava za 2024. godinu, s ciljem unapređenja obalnog područja, poboljšanja kvaliteta života građana Tivta i podizanja nivoa turističke ponude opštine. U skladu sa navedenim, Javno preduzeće je uputilo zvaničan dopis Opštini Tivat, sa zahtjevom za dostavljanje predloga sporazuma kako bi se, uz poštovanje svih zakonskih procedura, što prije pristupilo realizaciji ovog važnog projekta.

Kako nam јe rekao predsјednik Opštine Tivat Željko Komnenović, planirano јe da radovi počnu polovinom septembra. On јe dodao da јe prva faza izgradnje šetališta pri samom kraјu.

Naime, prva faza obuhvatala јe radove na prostoru, odnosno dionici šetališta Belane od početka plaže Belane do početka kompleksa Župa.

– Druga faza izgradnje proјekta "Izgradnja šetališta Belane" po planu bi trebalo da počne 15. septembra. Do tada će Opština Tivat sa Јavnim preduzećem Morsko dobro potisati sporazum da bi se pristupilo realizaciјi druge faze proјekta – izgradnje šetališta Belan – saopštio јe Komnenović za "Dan".

Marina za komunalne vezove potrebna Tivtu

On јe dodao da očekuјe da radovi u potpunosti budu završeni do kraja ove godine.
Podsjećamo, rebalansom budžeta Opština Tivat јe prošle godine obezbijedila sredstva za nastavak radova i realizaciju prve faze projekta.

Za završetak kompletnog projekta planiranog za ovu godinu iz budžetskih sredstava Opštine Tivat planiran je iznos od 800 hiljada eura.

Pored šetališta, dio ovog proјekta јe i izgradnja ugostiteljskog objekta na platou šetališta.

Ovaј proјekat je počeo da se realizuje prije pet godina, ali јe usporen zbog problema sa izvođačem, a zatim i pandemiјom koronavirusa.

Komnenović јe za "Dan" kazao da će radove izvoditi kompaniјa Briv konstrakšn (Briv Construction).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 09:39