Милутин Ђукановић / - LAZAR RUZIC
11/06/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Не могу продати ЕПЦГ, као ни Манчестер сити или Реал Мадрид

Здравкова, неоправдана забринутост и љутња због сусрета, два мjесеца послиjе именовања, са министрима из Владе Србиjе говори довољно говори, истиче Ђукановић

Предсjедник Одбора директора Електропривреде Црне Горе Милутин Ђукановић казао jе све и да хоће, а како jе казао, неће, нема законска овлашћења да прода ЕПЦГ. Електропривреду, како истиче, jедино може да прода Скупштина акционара, односно Влада, уз сагласност Скупштине Црне Горе коjа jе власник више од 98% ЕПЦГ.

– И када би свих седам чланова Одбора директора ЕПЦГ било за то да се Електропривреда прода то би имало законско утемељење и важност као да смо одлучили да продамо Манчестер Jунаjтед или Реал Мадрид. Електропривреду jедино може да прода Скупштина акционара, односно Влада, уз сагласност Скупштине Црне Горе – казао jе Ђукановић.

Он jе то казао регуjући и на jучерашње изjаве премиjера Здравка Кривокапића о наводноj продаjи ЕПЦГ.

– Остало jе неjасно ко jе и какву улогу имао у припреми продаjе Електропривреде. Каква jе улога министра Младена Боjанића коjи jе Влади предложио jедан Одбор директора, а Кривокапић му на Влади промиjенио таj Одбор, да би му показао ко jе главни и без кога не може ништа да се ради са 'коком носиљом – казао jе Ђукановић. 

Дубину конфузиjе, додаjе, потврђуjу и сљедећа логична питања.

– Здравкова, неоправдана забринутост и љутња због сусрета, два мjесеца послиjе именовања, са министрима из Владе Србиjе говори довољно говори. Помислити да се у тим сусретима могло разговарати о продаjи ЕПЦГ, преjака jе конструкциjа и за наjлаковjерниjе, а не за jедног човjека коjи jе и премиjер. Jа сам озбиљан човjек и жао ми jе што морам на овакве jавне прозивке премиjера Кривокапића да поjашњавам елементарне ствари и доводим га у неприjатну ситуациjу. Страх ме jе да ће људи закључити да премиjер не зна баш много о послу коjим се бави –,навео jе Ђукановић у реаговању.

Оциjенио jе да се премиjер понаша –као неко коме jе узета лопта, па због тога и утакмица не може да се игра–.

– Jош jедном да саопштим општепознату чињеницу, Законом о државноj имовини чланом 29 jе предвиђено да: –О располагању стварима и другим добрима у државноj имовини изнад вриjедности од 150.000.000€, на предлог Владе, одлучуjе Скупштина Црне Горе–. Постоjи и на десетине других прописа и аката коjи спречаваjу сулуду конструкциjу да би неки одбор директора, па самим тим и ЕПЦГ, могао да изврши продаjу компаниjе коjа им jе дата на привремено управљање –,рекао jе Ђукановић.

Он тврди да ово Кривокапић не зна, jер да зна, –не би овако jавно ризиковао да се компромитуjе–.

– Напада ме бесмислицама, jер ме оптужуjе да сам хтио да урадим нешто што ниjе могуће урадити! Jедно знам да истина увjек побеђуjе, а jа говорим истину – закључио jе Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:53