ФОТО: АРХИВА, илустрација
02/09/2021 u 17:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ер Монтенегро у прва три мјесеца остварила преко 800 летова

Говорећи о писању медија да се авиони Аир Монтенегра одржавају у Братислави, напоменуо је да то није тачно већ да се они одржавају у Црној Гори од стране компетентне техничке службе Аир Монтенегра

Национална авио-компанија Аир Монтенегро генерисала је до сада 3,6 милиона ЕУР прихода,  остварила 800 летова и превезла 60 хиљада путника, саопштио је менаџмент компаније на данашњем догађају за медије, саопштено је из те компаније.

Директор финансија Небојша Вуксановић истакао је да је то 30% више од планираног, као и да је попуњеност летова преко 70%.

Извршни директор компаније Аир Монтенегро, Предраг Тодоровић, казао је да су у екстремно кратком року успјели да полете и остварили невјероватан резултат .

-Наш задатак је да наставимо да градимо компанију на здравим основама, у којој нема политичког запошљавања, ни других критеријума осим компетенције, јер имамо екстремно високе циљеве које могу да изнесу само најбољи људи- рекао је Тодоровић

Финансијски директор Аир Монтенегра, Небојша Вуксановић, казао је да су пројекције да компанија постане самоодржива у наредним годинама и да послује без помоћи државе те да су успјели да период од дана почетка генерисања трошкова до почетка генерисања прихода сведу на екстремно кратак рок.

"Ми смо годину почели у фебруару и генеришемо трошкове од првог дана, а приходе од дана када смо имали први лет тј. 3 мјесеца касније због чега не можемо очекивати да компанија послује позитивно".

У циљу транспарентног пословања, финансијски директор је изјавио да се сви приходи и расходи редовно прате те ће да пословни резултати бити редовно достављени Министарству капиталних инвестиција, јавно доступни те комуницирани у кварталним извјештајима. 

-Компанија има 110 запослених, односно 55 запослених по авиону  То је у складу са најефикаснијим праксама у авио индустрији и тим принципима ћемо се водити и даље. Претходна је имала преко 100 људи по авиону- навео је Тодоровић.

Говорећи о писању медија да се авиони Аир Монтенегра одржавају у Братислави, напоменуо је да то није тачно већ да се они одржавају у Црној Гори од стране компетентне техничке службе Аир Монтенегра.

Из Аир Монтенегра су такође изјавили да није тачно да не желе сарадњу са Монтенегро Аирлинесом у стечају, те да су у многим навратима на почетку оснивања компаније предлагали различите видове сарадње када им је то било најпотребније али да до исте никада није дошло.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:38