Bar, panorama / - FOTO: ADRIALINE
06/10/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

EU će graditi gasni terminal u Baru

Njegovom izgradnjom Crna Gora bi postala čvorište za druge države regiona kada je u pitanju tečni gas, kazao je Varhelji

Evropska unija je spremna da u partnerstvu sa Crnom Gorom gradi LNG terminal u Crnoj Gori. To je najavio komesar za proširenje EU Oliver Varhelji tokom sastanka ministara vanjskih poslova u okviru Inicijative Berlinski proces, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Na istom sastanku učestvuje i premijer Dritan Abazović kao koordinator Ministarstva vanjskih poslova.

- Izgradnja gasnog terminala u Baru bila bi od velike važnosti za Crnu Goru i region, imajući u vidu energetsku krizu izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu. Njegovom izgradnjom Crna Gora bi postala čvorište za druge države regiona kada je u pitanju tečni gas - kazao je Varhelji.

Abazović je kazao da se radi o istorijskoj stvari za Crnu Goru i pokazatelj da, pored toga što smo naše evropske partnere ubijedili u važnost tog projekta, idemo u pravcu diverzifikacije naše ekomonije ida takve teme dobijaju na značaju.

- Vlada je ranije potpisala memorandum sa američkim investitorima u vezi sa LNG terminalom u Baru. Smatram da je ovo zaista velika stvar za Crnu Goru - zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:16