/ - Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма
26/10/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни пројекат ремедијације флотационог јаловишта Градац при крају

Овдје је урађен велики посао и при крају је изузетно значајан пројекат ремедијације једне од великих црних еколошких тачака у Пљевљима и у Црној Гори, нагласио је министар Митровић

Главни пројекат ремедијације флотационог јаловишта Градац код Пљеваља, који је спроведен у оквиру пројекта “Управљање индустријским отпадом и чишћење“, је при самом крају.

Како је саопштено из Министарства екологиjе, просторног планирања и урбанизма, тим поводом, министар екологије, просторног планирања и урбанизма, Ратко Митровић са Миланом Газдићем, в.д. директора Агенције за заштиту природе и животне средине и в.д. директором Директората за екологију, Душаном Бугарином је данас посјетио поменуту локацију. 

- Овдје је урађен велики посао и при крају је изузетно значајан пројекат ремедијације једне од великих црних еколошких тачака у Пљевљима и у Црној Гори, чијим ће се завршетком зауставити одливање кисјелих вода у Ћехотину које су уништавале и ријеку и живи свијет у њој, а посредно и грађане Пљеваља- нагласио је министар Митровић.

Министар је подсјетио на катастрофално стање на поменутој локацији и објаснио динамику радова који су завршени.

- Осамдесет одсто радова је завршено, остало је још да се постави слој хумуса у висини од 20цм, након чега слиједи садња траве на равном дијелу депоније и на косинама- додао је Митровић. 

За извођење радова утрошено је 9.1 милон еура, без ПДВ-а. У овај износ урачунат је износ за пројектовање, надзор над извођењем радова, ревизија главног пројекта ремедијације, израду неопходне техничке документације, а на саму ремедијацију утрошено је преко 8 милиона еура, без ПДВ-а. Пројекат се финансира из кредита Свјетске банке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:05