Петар Голубовић / - РТЦГ
21/09/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Голубовић: Љетња сезона премашила сва очекивања

Оно што можда ниjе добро, али ниjе само случаj код нас, него и у сусjедноj Хрватскоj, jе то што jе пандемиjа вратила туризам годинама уназад, у смислу да се главни шпиц сезоне `сабио` у што краћи период, рекао jе Голубовић

Минула љетња туристичка сезона премашила jе очекивања и наjвећих оптимиста, те сви могу бити презадовољни оним што су током сезоне имали прилике да испрате, оциjенио jе директор Центра за истраживање и развоj туризма Петар Голубовић.

Он jе у Jутарњем програму ТВЦГ саопштио да jе броj туриста, односно долазака и ноћења, на изузетно задовољаваjућем нивоу.

"Оно што можда ниjе добро, али ниjе само случаj код нас, него и у сусjедноj Хрватскоj, jе то што jе пандемиjа вратила туризам годинама уназад, у смислу да се главни шпиц сезоне `сабио` у што краћи период", рекао jе Голубовић.

Зато jе, како jе обjаснио, дошло до ситуациjе да jе од 25. jула до 20. августа била превелика потражња, преноси портал РТЦГ.

"Негдjе постоjи страх, он нам jе био савезник, имали смо страх од неизвjесности шта ће бити па су сви пожурили да резервишу годишње одморе. Имали смо навалицу да почетком августа у Црноj Гори ниjе могао да се наже лежаj, без обзира што се капацитет многоструко увећао", рекао jе Голубовић.

Ситуациjа jе, како jе казао, сада на задовољство свих jер се може мирниjе ући у зимски период.

Добрим резултатима Црноj Гори доприниjеле су и мjере конкурентских земаља, попут Грчке, коjа jе за прелазак границе тражила ПЦР тест, што jе на наше море вратило одређени броj туриста коjи годинама ниjесу долазили.

Говорећи о постсезони, Голубовић jе казао да епидемиолошка ситуациjа ипак ниjе дозволила да се реализуjу наjаве коjе су биле изузетно добро.

"Букинг jе за септембар био сjаjан, биле су велике наjаве, али стављање Црне Горе на црвену листу и ограничења улазака у земљу довеле су до тога да постсезона буде на нижем нивоу", рекао jе Голубовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:35