Saša Radović / - RADOJE ZIVKOVIC
21/02/2023 u 17:17 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Inspekcija rada počela sa provjerom ugovora direktora Tu Montenegra

Postupajući inspektor će za tri dana sačiniti zapisnik u vezi sa izvršenim nadzorom, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove

Inspekcija rada započela je inspekcijski nadzor u vezi sa zapošljavanjem Saše Radovića na poziciju vršioca dužnosti izvršnog direktora avio-kompanije Tu Montenegro. 

Iz Uprave za inspekcijske poslove "Danu" su kazali da će postupajući inspektor o izvršenom inspekcijskom nadzoru sačiniti zapisnik u roku od tri dana, u skladu sa čl. 31 Zakona o inspekcijskom nadzoru, nakon čega će moći da obavijesti zainteresovanu javnost da li su utvrđene nepravilnosti u postupku zapošljavanja Saše Radovića. 

Radović uzeo otpremninu i kad јe napuštao NTO

Inspekcija rada postupa po prijavi Budvanske rivijere, prethodnog poslodavca Saše Radovića. U toj kompaniji smatraju da Radović nije mogao da se zaposli u Tu Montenegro, jer nije prošlo pet godina otkako je uzeo otpremninu od 76.000 eura u Budvanskoj rivijeri. Tražili su da vrati otpremninu, ako planira da nastavi da obavlja funkciju direktora Tu Montenegra. Radović smatra da ne treba da vraća otpremninu, te da je zaposlen u skaldu sa zakonom. Tačnije smatra da nije prekršio Zakon o radu, član 21, stav 6.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:03