16/09/2021 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израда нове Стратегије развоја туризма: Наслиједили неријешене проблеме из 2008.

Из Министарства економског развоја подсјећају да су иницирали израду Стратегије која ће бити базирана на реалним тржишним околностима

Израда нове Стратегије развоја туризма Црне Горе представља изазов и : , јер смо свједоци да претходна, која је важила за период од 2008-2020. године, није реализована, нити је икада то констатовано, поручила је директорица Директората за развојне политике у туризму Александра Гардашевић-Славуљица.

Она је то казала у оквиру трећег састанка Радне групе за израду нове Стратегије развоја туризма Црне Горе 2021-2025, који је одржан у организацији Министарства економског развоја.

Гардашевић је истакла да су проблеми који су идентификовани још 2008. године, наслијеђени.

-Трендови, развојни приоритети и околности су се од тада знатно промијенили. Ипак, радује што ће поред чланова Радне групе, у изради Стратегије учествовати и сви сегменти заинтересоване јавности, па је ово шанса за туристичке актере да дају свој допринос у креирању што бољег туристичког амбијента- додала је Гардашевић-Славуљица.

Састанку су присуствовали представници надлежних Министарстава и организација, академске заједнице, НВО сектора и туристичких удружења. Радна груша, којом је предсједавала Гардашевић-Славуљица, идентификовала је изазове са којима се сусреће црногорски туризам, на основу који ће се дефинисати стратешки и оперативни циљеви, као и начин њихове реализације.

На састанку, којим је предсједавала Гардашевић-Славуљица, препознате су главне препреке развоју туризма у Црној Гори, а који ће бити третирани Стратегијом. Између осталог то су: сезоналност, регионална неуравнотеженост, недостатак квалитетне инфраструктуре, базе статистичких података, затим недостатак дестинацијског менаџмента, едукације, кадра и др...

Из Министарства економског развоја подсјећају да су иницирали израду Стратегије која ће бити базирана на реалним тржишним околностима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:10