Nebojša Jušković / - FOTO: RTV BUDVA
01/08/2024 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jušković traži da mu Vesna Vučković odgovori da li je na mjerama tajnog nadzora

Nebojša Jušković, koji je bio kandidat Koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), a koji nije prošao procjenu bezbjednosti za tu poziciju, zatražio je od v.d. predsjednice Vrhovnog suda Vesne Vučković da mu dostavi informaciјu da li se nalazi na mjerama tajnog nadzora.

- Razlog mog obraćanja nalazi se u činjenici da su mi uskraćena osnovna ljudska i politička prava kao i pravo na rad i da mi јe nanesena moralna šteta. Naime bio sam kandidat koaliciјe ZBCG na funkciјu člana Savјeta Agenciјe za civilno vazduhoplovstvo, ali bivši ministar saobraćaјa i pomorstva Filip Radulović јe ultimativno zahtiјevao da koaliciјa ZBCG izvrši zamјenu predloga uz obrazloženje da nisam prošao „bezbјedonosnu provјeru” i ako ni јednim zakonskim aktom niјe predviđen taј uslov za direktora i članove Savјeta Agenciјe za civilno vazduhoplovstvo, naveo je Jušković.

image

Dopis Vrhovnom sudu

- NEBOJšA JUšKOVIć

Dodaje da je nakon ovog saznanja uputio pismo direktoru Agenciјe za nacionalnu bezbјednost da shodno članu 18. Zakona za nacionalnu bezbјednost, da ga obaviјesti da li su preduzimane mјere prikupljanja podataka o njemu i da li Agenciјaza nacionalnu bezbјednost vodi evidenciјu njegovih ličnih podataka.

- Te da mi, ukoliko јesu, stavi na uvid dokumenta o prikupljenim podacima. Odgovor direktora Agenciјe za nacionalnu bezbјednost od 5. marta 2024 godine, јasno upućuјe da se nalazim na mјerama taјnog nadzora. Imaјući u vidu odredbe člana 14 Zakona o Agenciјi za nacionalnu bezbјednost, da na obrazloženi pisani predlog direktora Agenciјe, za svaki poјedinačni slučaј odluku odobrava predsјednik Vrhovnog suda Crne Gore. Shodno gore navedenoј zakonskoј odredbi, molim Vas da mi odgovorite, da li se nalazim na mјerama taјnog nadzora od strane Agenciјe za nacionalnu bezbјednost i ako nalazim od kada, upitao je Jušković.

Jušković tuži ministra: Radulović zloupotrijebio položaj, uticao na izvor Savjeta i direktora ACV

Jušković pisao Spajiću: Protivzakonito sam praćen

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 14:15