/ фото: UNSHPLASH - novac, ilustracija
28/11/2021 u 09:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Компанија Тесла одбила субвенцију од 1,14 милијарди еура

Европска унија је у јануару одобрила план који укључује давање државне помоћи Тесли, BMW-у и другим компанијама у циљу подршке производњи батерија за електричне аутомобиле и смањења увоза из Кине, која је тржишни лидер

Компанија Тесла је повукла пријаву за државну помоћ за градњу фабрике батерија у околини Берлина, која је требало да износи 1,14 милијарди еура.

Европска унија је у јануару одобрила план који укључује давање државне помоћи Тесли, BMW-у и другим компанијама у циљу подршке производњи батерија за електричне аутомобиле и смањења увоза из Кине, која је тржишни лидер, јавља Мина бизнис.

Како преноси ЦНБЦ, Тесла је требало да добије 1,14 милијарди еура за фабрику у Гринхајдеу, о чему би коначна одлука највјероватније била донесена до краја године.

- Тесла је обавијестила Федерално министарство економије и Брандербуршко министарство економије да повлачи пријаву за државну помоћ за фабрику батерија у Гринхајдеу - рекао је портпарол ове компаније о европским субвенцијама додијељеним за такозване важне пројекте од заједничког европског интереса.

Како је додао, ова одлука неће утицати на планове о изградњи фабрике, преноси Б92.

Извршни директор Тесле, Елон Муск, коментарисао је ово питање.

- Мишљење компаније Тесла одувијек је било да би све субвенције требало да буду елиминисане - рекао је он у твиту, одговарајући на питање другог корисника ове мреже, након што је Тесла објавила да је повукла пријаву.

Он је додао да то мора да укључи и огромне субвенције за нафту и гас.

- Из неког разлога, владе не желе то да ураде - рекао је Маук.

Према процјенама немачког Министарства економије, Тесла сама у фабрику батерија улаже пет милијарди еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:41