/ - (FOTO: NTO)
01/12/2021 u 23:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конгресна понуда ЦГ на сајму IBTM World

Трипковић Марковић је саопштила да је Црна Гора дестинација која има изузетан потенцијал за пословни туризам

Црногорски конгресни биро у оквиру Националне туристичке организације (НТО), у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, представиће понуду дестинације на сајму IBTM World, који се одржава у Барселони, јавља агенција МИНА.

Црногорски конгресни биро у оквиру Националне туристичке организације (НТО), у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, представиће понуду дестинације на сајму IBTM World, који се одржава у Барселони.

Сајам је почео у уторак и трајаће до сјутра.

Из НТО су казали да црногорску делегацију предводе њена директорица Ана Трипковић Марковић и директорица Црногорског конгресног бироа, Александра Максимовић, које ће током састанака са организаторима догађаја из многих земаља, са акцентом на стратешки важна тржишта, представити капацитете и предности Црне Горе за организацију пословних путовања.

Према ријечима представника НТО, забиљежено је велико интересовање како организатора догађаја за Црну Гору као дестинацију, тако и представника црногорске туристичке привреде за учешће на сајму.

Трипковић Марковић је саопштила да је Црна Гора дестинација која има изузетан потенцијал за пословни туризам.

-У том сегменту конкурентске предности дестинације су бројне, почевши од унапријеђене понуде хотела категорије четири и пет звјездица и отварања луксузних туристичких ризорта и реномираних хотелских брендова који располажу потребним садржајима и опремом која може да одговори и најзахтијевнијој клијентели, преко медитеранске климе која пружа могућности за организацију догађаја током цијеле године, несвакидашњих потенцијала за организацију незаборавних специјалних догађаја, до чињенице да је на око свега два сата лета удаљености из већине европских центара- рекла је Трипковић Марковић.

Она је додала да је за Црну Гору развој тог вида туризма посебно важан са аспекта продужења сезоне и стварања цјелогодишње туристичке дестинације и генерисања већих прихода од туризма, имајући у виду чињеницу да се пословна путовања реализују у периоду ван главне туристичке сезоне, те да туриста на пословном путовању троши значајно више од просјечног.

На штанду Црногорског конгресног бироа НТО понуду представљају локална туристичка организација Тивта, хотелска група Монтенегро Старс, као и туристичке агенције Талас М, Еxплорер и Монтенегро ин Стyле.

Директорица Туристичке организације Тиват, Даница Бањевић, казала је да они први пут представљају обједињену понуду града на међународном МИЦЕ сајму.

-Стратегијом развоја туризма наше општине ова врста туризма препозната је као једна од кључних за развој Тивта као висококвалитетне туристичке дестинације. Тиват је ове године уврштен и у топ десет најбољих (МТЛГ) конгресних дестинација средње категорије. Данас смо били у прилици да чујемо да ће одрживост и безбједност, поред иновација, бити кључни трендови приликом избора дестинација за организацију пословних догађаја- рекла је Бањевић.

Она је додала да су стратешким приступом, који се односи на сертификацију дестинације и бизниса у области одрживости, на добром путу да у наредном периоду буду још атрактивнији међународним организаторима догађаја.

Директорица агенције Талас М, Снежана Вејновић, оцијенила је да је потреба људи да се састају већа него икада, те да се током сајма осјећа позитивна клима по питању пословних путовања.

-Предност је што је Црна Гора већ препозната као атрактивна дестинација за инцентиве путовања. Имамо конкретне упите агенција, а састали смо се и са клијентима са којима већ сарађујемо, како бисмо договорили детаље везано за већ потврђене групе- навела је Вејновић.

Представница Хотелске групе Монтенегро Старс, Спасенија Кика Пурић, рекла је да сајам у Барселони за ту компанију представља један од најважнијих Б2Б сајмова те врсте, посебно са аспекта продужења главне сезоне.

-Радује нас да су буyер-и најпознатијих МИЦЕ агенција на састанцима исказали велико интересовање за Црну Гору, те организацију најразличитијих врста догађаја. Вјерујемо да ћемо у наредном периоду, а прије свега одговорном Цовид политиком показати да је Црна Гора спремна да дочека госте те врсте“- саопштила је Пурић.

ИБТМ је водећи глобални догађај специјализован за пословна путовања, односно догађаје из области МИЦЕ туризма, који се већ више од 30 година одржава у Барселони, са циљем да инспирише организаторе догађаја да својим клијентима пруже изузетна искуства.

С обзиром на то да окупља преко 15 хиљада професионалаца и организатора догађаја, укључујући конгресне бирое, хотеле, авио компаније, ДМЦ, ПЦО, специјалисте за евент менаџмент, из више од 100 земаља свијета, учешће на том сајму је својеврсна прилика за успостављање контаката и умрежавање у правцу остваривања бољих пословних резултата.

Из НТО су навели да кроз едукативни програм који подразумијева широк спектар иновативних, креативних и најсавременијих сесија које воде водец́и стручњаци у МИЦЕ индустрији, сајам нуди могућност за упознавање са кључним трендовима у тој области, иновацијама, технологијом и искуствима професионалаца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:05