SA SASTANKA / - FOTO: MINISTARSTVO TURIZMA
15/08/2024 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kordić-Tolić: Raditi na unapređenju avio-dostupnosti Crne Gore, javnim prevozom povezati aerodrom sa centrom Podgorice

Ministarka turizma Simonida Kordić, održala je danas sastanak sa Rokom Tolićem, direktorom Aerodroma Crne Gore, na kojem su razgovarali o ključnim inicijativama za unapređenje avio-dostupnosti Crne Gore i razvoju aerodromske infrastrukture

Na sastanku je naglašen značaj uvođenja novih avio-linija kao strateškog prioriteta za jačanje turističke ponude Crne Gore.

- U tom kontekstu, ministarka Kordić i direktor Tolić su se složili o pokretanju aktivnih pregovora sa niskotarifnim avio-kompanijama, kako bi se proširila mreža letova ka Crnoj Gori i time povećala povezanost sa ključnim evropskim destinacijama - navodi se u saopštenju.

Pored toga, poseban akcenat je stavljen na unapređenje aerodromske infrastrukture, koja je ključna za održavanje kvaliteta usluga i kapaciteta koji odgovaraju rastućem broju turista.

Razmatrane su opcije za modernizaciju postojećih objekata, kao i mogućnosti za produžavanje radnog vremena aerodroma, posebno tokom ljetnje sezone kada je potražnja za avio-saobraćajem najveća.

Zajedno sa direktorom “Putevi” Podgorica Radošem Zečevićem i sekretarom Sekretarijata za finansije i budžet Opštine Zeta Bojanom Popovićem postignut je dogovor da se veoma skoro obezbijedi autobuska veza između Aerodroma i centra Podgorice.

Kordić-Meken: Povećanje broja britanskih turista u Crnoj Gori

- Ovaj projekat ima podršku ministarstva, kao i Aerodroma, “Puteva” i Opštine Zeta, a omogućiće bolju uslugu turistima kojima je aerodrom ulazna tačka i prvi susret s Crnom Gorom - dodaje se u saopštenju.

Kordić je istakla da je poboljšanje avio-dostupnosti od suštinskog značaja za dalji razvoj turizma u Crnoj Gori, dok je direktor Tolić naglasio spremnost Aerodroma Crne Gore da u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvima aktivno radi na realizaciji ovih strateških ciljeva.

“Očekuje se da će ove inicijative doprinijeti daljem rastu turističkog sektora u Crnoj Gori, učiniti destinaciju još privlačnijom za strane posjetioce i dodatno ojačati konkurentnost zemlje na globalnom turističkom tržištu. Ohrabruje informacija da su od 1. januara do kraja jula, ACG opslužili preko milion i po putnika, što je 17 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine i 11 odsto više u poređenju sa 2019. godinom”, navodi Ministarstvo.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:19