novac euro / - FOTO: PEXELS
03/07/2023 u 06:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kredite vraća 180 hiljada građana, ukupno duguju 1,6 milijardi eura

U Crnoj Gori dug iznosi otprilike oko 4.200 eura što kad uporedimo sa zemljama regiona to je podatak koji nam govori da je stanovništvo Crne Gore zaduženo daleko više od njihovih mogućnosti, navodi Maja Aleksić, finansijski ekspert

Zaduženost građana prevazilazi njihove mogućnosti, ističu finansijski stručnjaci. I dok je za neke od nas pozajmica slamka spasa, za druge je omča oko vrata.

"U Crnoj Gori dug iznosi otprilike oko 4.200 eura što kad uporedimo sa zemljama regiona to je podatak koji nam govori da je stanovništvo Crne Gore zaduženo daleko više od njihovih mogućnosti", navodi za RTCG Maja Aleksić, finansijski ekspert. 

Aleksićeva smatra da će se građani zaduživati sve više, te da će risk menadžeri u budućnosti imati sve više posla. U ovoj godini, zaduženost građana naspram dvije prethodne je kaže, značajno porasla.

- Razlog tome je jer je minimalna zarada skočila na 450 i tada je radno sposobno stanovništvo dobilo priliku da se zaduži što je još jedan pokazatelj teške ekonomske situacije u Crnoj Gori, navodi Aleksić. 

Kredite vraća blizu 180.000 građana, koji ukupno duguju milijardu i 690 miliona eura, pookazuju podaci monetarnih vlasti. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 07:33