/ Фото: Архива
17/06/2021 u 12:34 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Лука Котор: Отказано 360 крузера

Крузери могу упловити, али се путници не могу искрцати, а то је јако неповољно за нас, казала је за Портал Дана предсједница Одбора директора Луке Котор Љиљана Поповић Мошков

Од 480 резервација за долазак, 350 крузера је отказало долазак у Луку Котор, саопштила је Порталу Дана предсједница Одбора директора Луке Котор Љиљана Поповић Мошков.

Подсјетимо, медији су писали да је мегакрузер “МСЦ Сплендида“, отказао за данас планирано упловљавање у луку Kотор.

Поповић Мошков тврди да крузер који је требао да уплови данас није упловио из разлога што државе Европске уније прописују своје мјере заштите против короне.  

image

Поповић Мошков

Фото: Котор ТВ

- Италија тако сматра да Црна Гора још увијек има висок степен заразе. Крузери могу упловити, али се путници не могу искрцати. То су јако неповољне ситуације које су нас задесиле - истакла је она. 

Додала је да је поморска привреда је најпогођенија грана привреде као последица пандемије.

- То није то мимоишло ни Луку Котор. Имали смо свега неколико крузера и то почетком године  Осјетило се то све на наше пословање, имали смо свега седам одсто прихода које је имала претходне године. Тај тренд се наставља и ове године- закључила је Поповић Мошков. 

Подсјетимо, у 2020. години се очекивало да ће у которску луку упловити 540 крузера. Иначе, 2019. године ова лука забиљежила је 464 доласка бродова, што је нешто више у односу на 208. годину када им је било 412.

Которска лука је 2019. године регистровала долазак 1, 6 хиљада јахти што је нешто мање 2018. године када их је било 1,8 хиљада.  Број путника био је већи и износио је 8,8 хиљада у односу на 2018. годину када их је било 8.000.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:51