Небојша Медојевић / -Фото: Фејсбук
09/09/2021 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Влада опростила лоповлуке у Плантажама

Према његовим ријечима, Влада није направила тржишну процјену вриједности Плантажа па није ни могла знати колико процената власништва Плантажа треба да добије за 7,5 милиона еура пореског дуга

Влада је преузела порески дуг Плантажа и бившег ДПС руководства и претворила порески дуг од 7,5 милиона еура у капитал Плантаже, саопштио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Према његовим ријечима, Влада није направила тржишну процјену вриједности Плантажа па није ни могла знати колико процената власништва Плантажа треба да добије за 7,5 милиона еура пореског дуга.

"Како је Влада знала колико процената учешћа у власништву Плантажа, чини дуг од 7,5 милиона еура? Шта је био основ за обрачун? Књиговодствена вриједност? Трзишна капитализација акција Плантажа на берзи? Колика је вриједност Плантажа на данашњи дан? Ако су Плантаже у дуговима и ако имају негативни капитал, зашто је држава конвертовала своја потраживања од 7,5 милиона еура у капитал, предузећа у губицима?", упитао је Медојевић.

Он пита и зашто Влада није откупила Плантаже у стечају кроз модел реструктурирања?

"Колики проценат капитала ће сад имати држава у Плантажама? Зашто само држава учествује у докапитализацији и повећању вриједности акцијског капитала и мањинским акционарима, међу којима су најважнији Веселин Вукотић и Петар Ивановић? Браво кретени и лоповчине из Владе Црне Горе. Срам вас било", поручио је лидер Покрета за промјене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 01:08