/ foto: Mićko Vujisić, Dan
25/10/2024 u 15:37 h
DAN porrtalDAN porrtal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MF: Alimentacioni fond isplatio preko 64 hiljade eura za 173 djeteta

Alimentacioni fond isplatio je danas preko 64,2 hiljade eura, na osnovu 156 rješenja centara za socijalni rad kojima je priznato pravo na privremeno izdržavanje djece, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog vladinog resora su rekli da je od ukupnog iznosa na ime privremenog izdržavanja isplaćeno 61.983 eura, dok je na ime troškova izvršnog postupka, koji su takođe djeci priznati u dostavljenim rješenjima centara za socijalni rad, isplaćeno 2.274 eura.

Kada je u pitanju struktura rješenja po opštinama, iz Ministarstva su kazali da se najveći broj odnosi na rješenja Centra za socijalni rad Podgorica 54, zatim Nikšić 28, Budva 16 i Bar 11.

Kako su naveli, Centar za socijalni rad Danilovgrad izdao je devet rješenja, Mojkovac osam, Pljevlja sedam, Bijelo Polje i Herceg Novi po šest, Kotor četiri, Cetinje i Golubovci po dva i Berane, Andrijevica i Plav po jedno rješenje.

Iz Ministarstva finansija su rekli da je privremeno izdržavanje na osnovu 156 rješenja centara za socijalni rad isplaćeno za 173 djeteta.

Kako su kazali iz tog resora, za uzrast do pet godina isplaćeno je za sedmoro djece, za uzrast od šest do 13 godina za 93 i za uzrast od 14 do 18 godina isplaćen je iznos privremenog izdržavanja za 73 djeteta.

- Kada je riječ o strukturi po polu roditelja, koji su kao zakonski zastupnici djece podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava na privremeno izdržavanje, a čijoj je djeci isplaćeno privremeno izdržavanje, očeva je ukupno 24 ili 21 odsto, a majki 88 ili 79 odsto - kaže se u saopštenju.

Ministarstvo finansija: Iz Alimentacionog fonda isplaćeno 48.148 eura

Navodi se da je Alimentacioni fond, nakon isplate privremenog izdržavanja u septembru ove godine, donio 126 rješenja o povraćaju isplaćenog iznosa privremenog izdržavanja kojima su obavezani dužnici izdržavanja da vrate isplaćeni iznos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 15:37