Милатовић  / Фото: Иван Петровић Ипе
26/07/2021 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Коњевић је функционер због ког имамо грађане на рубу сиромаштва

Лидер СДП-а је обмануо јавност и изнио неистине о мом школовању, тврди министар

Након што је јутрос у Скупштини одговарао на посланичка питања, министар економског развоја Јаков Милатовић тврди да је посланик СДП-а Рашко Kоњевић покушао да обмане јавност, самоувјерено износећи низ неистина о његовом школовању.

- Једна од данас исказаних неистина је и да сам 2016. године долазио у Владу да ми обезбиједе стипендију за студије на Оxфорду и да су они то урадили”. Након тога сам се запослио у иностранству – и радио да вратим кредит који сам подигао за своје образовање, јер за стипендију од Владе није било слуха - написао је Милатовић.

Према његовим ријечима, 2016. године је већ радио у ЕБРД-у, а магистарске студије на Оxфорду од 2011. до 2013. је финансирао тако што је као студент генерације добио стипендију британске Владе за прву годину студија, а онда подигао кредит код НЛБ банке у износу од 25.000 еура за другу годину студија.

Након професионалног искуства дужег од 10 година у Дојче банци и ЕБРД, додаје, вратио се да би дао допринос развоју своје земље.

- За то вријеме Kоњевић је био државни функционер, вриједно радио на унапређењу животног стандарда и владавини права у Црној Гори. Зато данас имамо 25 одсто грађана на рубу сиромаштва и големи осјећај нагомилане неправде у друштву - написао је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:54