Милатовић / Фото: Беране онлајн
25/11/2021 u 07:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Не могу да схватим да посланици са зарадом од 1.800 еура, неће гласати за повећање плата

Владајућа већина сада има прилику и шансу да поправи ствари, поручио је министар

Министар економског развоја Јаков Милатовић поручио је у интервјуу за Портал Беране онлајн да је пројекат "Европа сад“ један од оних програма гдје „треба цијела Црна Гора да се уједини у парламенту“.

- Посланици у црногорском парламенту у просјеку имају плате око 1.700 – 1.800 еура и замислите ви сада једнога посланика са толиком платом да не жели да грађанин има повећање плате минималне са 250 на 450 еура и просјечне са 530 на 700 еура и здравствених радника са додатним повећањима. Ја то не могу да разумијем- казао је он. 

Истакао је да посланици гласањем за овај програм треба да покажу грађанима Црне Горе да се суштински залажу за њихов бољи живот, за конкурентнију црногорску привреду и за један бољи и правилнији однос према привредницима у Црној Гори који желе да плаћају фер порезе и доприносе. 

Он је нагласио да Црна Гора више нема времена да чека и замолио посланике да подрже програм.

- Морају бити спремни да још једном све објасне и прихвате све корекције које воде на боље и фискално су неутралне- поручио је Милатовић. 

Посебну поруку је послао владајућој већини која, како је истакао, има сада шансу да поправи ствари у Црној Гори.

- Убјеђења сам да ће прије свега наша парламентарна већина, јер је сасвим природно да ми прво рачунамо на њихову подршку, а која је сада власт, подржати програм „Европа сад“ јер има шансу да поправи ствари у Црној Гори - истиче министар економског развоја.

Он се ипак нада, додаје, да ће план „Европа сад“ бити усвојен у парламенту.

- Ја сам и даље вјеровања и становишта да уз додатна разјашњења, објашњења а можда и понеки амандман посланика, да ће апсолутно овај пакет који смо ми назвали „Европа сад“ или Маршалов план а који је на тај начин упакован у буџет за наредну годину бити усвојен у парламенту - закључио је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:03