Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK CG
04/08/2024 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović: Vlada predlaže da se nedostatak za finansiranje penzija dijelom kompenzuje povećanjem PDV-a

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da juče nijesu građani dobili odgovor zašto Vlada povećava PDV na brojne stvari čime dodatno gura cijene da rastu.

- Danas pitam zašto Vlada predlaže da se više od 100 miliona eura doprinosa na PIO iz bruto zarada koji pripadaju građanima preusmjeri iz Fonda PIO u profite preduzeća? Drugim riječima, zašto Vlada predlaže da se novac kojim se finansiraju penzije preusmjeri iz Fonda PIO u profite (u najvećoj mjeri) krupnog kapitala? A onda nedostatak za finansiranje penzija Vlada predlaže da se jednim dijelom kompenzuje preko povećanja PDV-a, čime se dolazi do odgovora na pitanja od juče- naveo je Milatović.

Milatović: Zašto Vlada čeka septembar da reaguje na divljanje cijena?

Milatović je juče saopštio da bi Vlada Crne Gore trebala odmah da reaguje na divljanje cijena, a ne da čeka septembar kako je to najavio premijer Milojko Spajić.

Spajić: Od septembra država neće dozvoliti da divljaju marže u trgovinskim lancima

- Zašto Vlada predlaže: povećanje PDV-a na smještaj u hotelima koji prijeti da ugrozi konkurentnost turističke industrije koja čini 30% ekonomije? Povećanje PDV-a na hranu u restoranima, koji stvara pritisak na mala i srednja preduzeća koja su kičma naše ekonomije? Povećanje PDV-a na online trgovinu, koju koriste hiljade građana CG; Povećanje PDV-a na knjige i štampu, čime čini manje dostupnom kulturu i obrazovanje, temelje svakog društva; Povećanje akciza na crnogorska vina, koja su naš brend i jedan od rijetkih finalnih proizvoda koje izvozimo? I na kraju, zašto Vlada čeka septembar da reaguje na divljanje cijena? Mora se reagovati odmah- istakao je juče Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 12:57