/ - Милојко Спајић
25/10/2021 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство финансија и социјалног старања образује Комисију за расподјелу средстава НВО

Рок за достављање предлога је десет дана од дана објављивања јавног позива, наводе у саопштењу из Министарства

У складу са чланом 32б Закона о невладиним организацијама, Министарство финансија и социјалног старања образује Комисију за расподјелу средстава невладиним организацијама, коју чине предсједник и два члана.

- Од којих су предсједник и један члан државни службеници Министарства финансија и социјалног старања, а други члан представник невладиних организација које дјелују у области заштите лица са инвалидитетом. Јавни позив невладиним организацијама за предлагање представника/це у Комисији за расподјелу средстава за финансирање пројеката невладиних организација у области заштите лица са инвалидитетом у 2021. години објављен је на званичној страници Министарства финансија и социјалног старања и порталу е-управе, 08.10.2021. године. Рок за достављање предлога је десет дана од дана објављивања јавног позива- наводе у саопштењу из Министарства.

Министарство ће у року од седам дана од дана истека рока за достављање приједлога на својој интернет страници и порталу е-управе објавити листу представника/ца невладиних организација са називима невладиних организација које су их предложиле, а које су испуниле прописане услове.

- Уз листу, Министарство објављује списак невладиних организација које нијесу доставиле уредне и потпуне предлоге, односно које не испуњавају прописане услове или су предложиле представника/цу који/а не испуњава услове из објављеног јавног позива. По истеку овог рока, министар финансија и социјалног старања ће актом о образовању Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката  невладиних организација у области заштите лица са инвалидитетом у 2021. години, изабрати за члана Комисије представника/цу невладине организације који/а испуњава услове из јавног позива и за кога је достављено највише предлога невладиних организација које су испуниле услове из објављеног јавног позива- појашњено је саопштењем.

Напомињу да су за област заштите лица са инвалидитетом за период 2021/2022. године, већина невладиних организација Министарству финансија и социјалног старања поднијеле захтјеве за продужење рока за реализацију пројеката, који су оправдани, због ситуације проузроковане корона пандемијом, те је већина пројеката још увијек у фази реализације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:16