/ - фото: Д.С.(архива)
26/01/2022 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Могућности сарадње са ЕСПО многобројне

Државни секретар Радуновић је истакао значај сарадње будући да комитети у оквиру ЕСПО пружају могућност техничке експертизе и савјетовања

Државни секретар министарства капиталних инвестиција Зоран Радуновић и генерална директорка директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу Тања Јановић одржали су данас он лине састанак са генералном секретарком Европске организације морских лука (Еуропеан Сеапортс организатион ЕСПО)  Исабелле Рyцкбост везано за подношење апликације за пријем Црне Горе у чланство ове европске институције. 

-Подсјећамо да се делегација Министарства капиталних инвестиција сусрела са представницима ЕСПО на конференцији одржаној у Тирани у другој половини 2021. године и том приликом разматране су могућности сарадње црногорске поморске администрације и радних тијела ЕСПО-наводе из Министарства.

Генерална секретарка Рyцбост представила је данас активности и радна тијела ЕСПО као и могућности конкретне сарадње у разним областима. Ријечи је било и о наредним корацима које Црна Гора треба да испуни како би се спровеле процедуре везано за статус наше земље као  посматрача у овој организацији. 

Државни секретар Радуновић је истакао значај сарадње будући да комитети у оквиру ЕСПО пружају могућност техничке експертизе и савјетовања и то у областима у којима Црна Гора има намјеру даље да води развојну политику у области поморства. 

На крају разговора генерална директорка директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу гђа Тања Јановић истакла је на задовољство обије стране, да не постоје препреке за формализовање сарадње у наредном периоду и да ће се Црна Гора ускоро придружити ЕСПО и започети и конкретне активности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:07