Boris Mugoša / -FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MINA
21/08/2024 u 08:17 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mugoša: Standard se ne povećava pričom

Podgoričani će za nešto više od mjesec dana na izbore, u toku je predavanje izbornih lista, a nosilac liste Evropskog saveza, koji čine Socijaldemokrate, Socijlademokratska partija i Liberalna partija, Boris Mugoša istakao je za Adrija Televiziju da nakon 29. septembra očekuje promjene na čelu Glavnog grada.

Mugoša se nada da će u kampanji dominirati lokalne teme, jer se Podgorica suočava sa brojnim izazovima, te da će nova vlast koja bude formirana biti stabilnija nego aktuelna.

Rasprava o izmjenama i dopunama zakona koji su preduslov usvajanja programa "Evropa sad 2" zakazana je za kraj ovog mjeseca, a Mugoša navodi da će politički subjekat koji predstavlja konstruktivno postupiti. Prema njegovim navodima, brojni su predlozi sadržani u Fiskalnoj strategiji koji su problematični.

Mugoša: Ima li neko da može nabrojati sva ministarstva nakon rekonstrukcije Vlade

– Iz prostog razloga što se Vlada odlučila sredstva koja je povećala na rashodnoj strani nadoknađuje na način da uzima od onih koji imaju manje, te građane i građanke će najviše pogoditi povećanje stopa PDV-a na usluge smještaja u turizmu, na knjige i štampu, što je nevjerovatno, uvođenje akciza na mirna vina i došli smo do situacije da umjesto da vodimo računa da rast zarada znači rast životnog standarda mi vidimo nažalost da je rast zarada obezvrijeđen, vidite kakve su cijene, naglašava on.

Navodi i da povećanje zarada neće poboljšati standard građana, te da uprkos tome što političari pričaju, građani najbolje znaju koliko imaju i šta sa tim mogu da kupe.

– Možemo mi političari da pričamo što god hoćemo, građani najbolje znaju koliko imaju i što sa tim mogu da kupe. Prvo imate set zakona, mi smo i kod programa "ES 1" glasali za određene zakone, kritikovali neke gdje je praksa pokazala da smo bili u pravu. Konstruktivno ćemo postupiti i ovim zakonima iako je neshvatljivo da mi 30. avgusta bez ikakve javne rasprave ćemo imati 11 zakona o kojima ćemo raspravljati, time se nastavlja jedna vrsta netransparentnosti i neotvorenosti Vlade za stručnu i laičku javnost i vidimo da su ta rešenja brzopleta i vrijeme pokaže da su imali nedostatke, zaključuje Mugoša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 03:08