Пословање у Слободној зони Лука Бар под лупом ЕУ / Пословање у Слободној зони Лука Бар под лупом ЕУ-Пословање у Слободној зони Лука Бар под лупом ЕУ
01/10/2021 u 08:06 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На конкурс за директора Луке Бар пријављено пет кандидата

Ко ће од пријављених сјести у фотељу др Деде Ђеловића, који је од 22. јула вршилац дужности извршног директора АД Лука Бар, остаје да се нагађа

У АД Лука Бар отворене су коверте са пријавама на конкурс за извршног директора највеће домаће луке у већинском државном власништву.

Како "Дан" сазнаје, за ту функцију на конкурс расписан 27. августа ове године, пријавило се пет кандидата: Илија Пјешчић, Саво Вујошевић, Дејан Кековић, Момчило Јелић и Жељко Ивановић.

Објављивање имена заинтересованих кандидата за новог извршног директора Луке Бар било је јуче главна тема у граду под Румијом, а најбројнији су били коментарии везани за још увијек немогућ увид у радне и друге биографије Кековића и Јелића. Кад је ријеч о Пјешчићу, Вујошевићу и Ивановићу, онда се констaтује да Ивановић има убједљиво највише искуства у раду Компаније, јер је до 2017. године радио у Луци, а сад своје велико знање у струци преноси студентима као предавач на високошколским установама.

Оно што је изазвало изненађење јесте пријава на конкурс Пјешчића и Вујошевића, јер се раније спекулисало да је функција извршног директора АД Лука Бар припала Демократама, због чега је као главни кандидат након одређених дешавања у Луци виђен управо Пјешчић, функционер барског одбора Демократа. Такође, Пјешчић је од ове године члан Борда АД "Марина" Бар.

Међутим, могуће да се нешто промјенило у ранијем коалиционим споразуму, јер је противкандидат Пјешчићу функцинер ДЕМОСА Саво Вујошевић, предсједник барског одбора те странке, а од ове године и члан лучког борда директора.

Ко ће од пријављених сјести у фотељу др Деде Ђеловића, који је од 22. јула вршилац дужности извршног директора АД Лука Бар, остаје да се нагађа.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:18