/ - IBRAHIM-BORAN-3IJHGGTSDI8-UNSPLASH
29/04/2022 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наградили најбоље идеје за одрживи регионални развој Црне Горе

Циљ конкурса је био да се млади талентовани људи укључе у креирање јавних политика које могу допринијети равномјерном развоју свих јединица локалне самоуправе

Министарство економског развоја наградило је три најбоља рада на конкурсу Нове идеје за одрживи регионални развој Црне Горе.

Из Министарства су казали да је политика регионалног развоја Црне Горе законски и стратешки уобличена још 2011. године, али да социо-економски индикатори јасно указују на постојање великих разлика у развијености јединица локалне самоуправе и региона, заснованог на конкурентности, иновативности и новом запошљавању.

- У циљу интензивирања активности које могу допринијети равномјерном регионалном развоју, Министарство је почетком марта расписало наградни конкурс Нове идеје за одрживи регионални развоја Црне Горе, а на основу утврђених критеријума награђена су три најбоља рада- наводи се у саопштењу.

Од учесника конкурса се очекивало да кроз анализу примарних и секундарних извора, као и кроз анализу најбоље упоредне праксе, предложе и обраде једну или више реформских мјера, којима се превазилази неки од изазова на пољу регионалног развоја у Црној Гори.

- Циљ конкурса је био да се млади талентовани људи укључе у креирање јавних политика које могу допринијети равномјерном развоју свих јединица локалне самоуправе, са фокусом на осмишљавање механизма подршке који би утицали на убрзање динамике развоја- додаје се у саопштењу.

На конкурс су пристигле 33 пријаве, а као најбољи оцијењен је рад студента треће године основних студија Економског факултета Универзитета Црне Горе (УЦГ), Стевана Ђурића.

Другу награду на конкурсу добио је студент докторских студија на Универзитету Медитеран, Стефан Алексић, а трећу Немања Поповић, који је на мастер студијама Економског факултета УЦГ.

Комисија коју је формирало Министарство одабрала је три најбоља есеја која су награђена са 1,5 хиљада еура, хиљаду еура и 500 еура. Министарство се захваљује свим учесницима конкурса који су на овај начин дали изузетан значај у креирању јавних политика које доприносе напретку Црне Горе

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:31