фото: Бојана Ћупић / - фото: Бојана Ћупић
11/06/2021 u 20:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Неопходно ажурирати листу приоритетних инфраструктурних пројеката

Влада је задужила ресорна министарства да, најкасније до 30. јуна, образују секторске радне групе и именују контакт особе за сарадњу са Канцеларијом за европске интеграције

Влада Црне Горе je усвојила Информацију о потреби ажурирања Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката. У Информацији је истакнуто да је неопходно у што краћем року отпочети процес ажурирања, ревизијом структуре и састава секторских радних група.

Оне ће имати задатак да анализирају критеријуме стратешког значаја пројеката, ажурирају постојеће секторске јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката и идентификују потенцијалне нове пројекте на основу националних стратегија, акционих планова и постојећих база података.

- Такође, за све постојеће или нове пројекте потребно је припремити, односно ажурирати пројектне идентификационе формуларе, спровести оцјену стратешке релевантности и извршити анализу оцјене стања свих пројеката, као и анализу могућности суфинансирања пројеката из националног буџета- речено је из Владе.

Влада је задужила ресорна министарства да, најкасније до 30. јуна 2021. године, образују секторске радне групе и именују контакт особе за сарадњу са Канцеларијом за европске интеграције, корисницима пројеката и међународним финансијским институцијама/донаторима.

Izdvojeno

05. avgust 2021 14:18