/ - Фото: Скриншот
10/03/2022 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oтварање ризорта Aман Свети Стефан под судском заштитом

Након овог рјешења, Адриатик са задовољством објављује своју намјеру да отвори Аман Свети Стефан ризорт за предстојећу сезону 2022. године.

Привредни суд Црне Горе је 7. марта 2022. године донио рјешење којим се потврђује ранија одлука о привременој мјери у корист Adriatic Properties „Будва“ д.о.о. у односу на ризорт Аман Свети Стефан.

Саопштење Adriatic Properties прениосимо интегрално:

Након овог рјешења, Адриатик са задовољством објављује своју намјеру да отвори Аман Свети Стефан ризорт за предстојећу сезону 2022. године.

Услови Привремене мјере спречавају Хотелску групу Будванска ривијера (као Закуподавца) као и Министарство економског развоја Републике Црне Горе (као гаранта Закуподавца) да предузму било какве радње које могу да штете Адриатиц-у и његовим правима на ексклузивитет и мирно уживање у погледу закупљене имовине ризорта Аман Свети Стефан (укључујући сусједне плаже и морско добро) које је Адриатиц без ометања користио више од 14 година.

Прва врста радњи које су изричито забрањене Привременом мјером су све радње које могу штетити Адриатик-овом праву коришћења ризорта Аман Свети Стефан, укључујући уклањање ограда, инсталација и опреме и покушаје промјене права на ексклузивност која уживају гости ризорта.

Друга врста радњи које су изричито забрањене Привременом мјером су предузимање било каквих радњи које могу подстаћи трећа лица да предузму акте насиља или вандализма над имовином датом у закуп

Адриатик-у, укључујући и измјене на имовини ризорта Аман Свети Стефан. Адриатик у потпуности очекује да ће Хотелска Гроуп Будванска ривијера и Министарство економског развоја Републике Црне Горе поштовати услове Привремене мјере.

Нажалост, у светлу бројних добро документованих случајева сметњи, није било могуће отворити ризорт Аман Свети Стефан за 2021. годину због озбиљне и легитимне забринутости за његове госте и особље, односно због ствари које су потпуно ван њихове контроле. Ти случајеви и забринутост коју су проузроковали спријечила је рад ризорта Аман Свети Стефан на нивоима приватности, безбедности и стандарда услуге које клијентела и особље ризорта очекују и заслужују и по којима је бренд ризорта познат и поштован.

Ми у Адриатику смо били веома несретни због донешене, али неопходне одлуке о затварању ризорта и неизбјежним посљедицама које је то имало по могућности запошљавања и локалну привреду како у

Будванском региону тако и по Црну Гору у цјелини. Адриатик поздравља одлуку Привредног суда Црне Горе да додијели привремену мјеру јер пружа адекватну заштиту како би Адриатику омогућио безбједно и сигурно управљање Аман Свети Стефан ризортом у складу са својим правима и обавезама за предстојећу сезону 2022. године и даље.

Адриатик је велики локални послодавац и у сваком тренутку је имао најбоље интересе шире локалне заједнице на челу доношења одлука. Поновно отварање Аман Свети Стефан ризорта омогућава наставак изузетно плодне и продуктивне комерцијалне везе између Адриатик-а и Републике Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:51