/ Поруке посланицима - Портал Дан
25/05/2021 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пензионери КАП-а наставили протест испред Скупштине

Представници пензионера КАП-а организују окупљања у вриjеме скупштинског засjедања, ишчекујући изгласавање о Предлогу закона о буџету за ову годину

Пензионери Комбината алуминиjума (КАП) и данас су се окупили испред зграде Скупштине у циљу исплате њихових отпремнина и новца из стамбеног фонда.

Представници пензионера КАП-а организују окупљања у вриjеме скупштинског засjедања, ишчекујући изгласавање о Предлогу закона о буџету за ову годину.

image
Пензионери КАП-а настављају окупљања - Портал Дан

– Предали смо свим посланичким клубовима амандман да се 5,45 милиона еура отпремнина за 420 пензионера, усвоjених законом о буджету из 2016. године, усвоjи овогодишњим буџетом и да се одреди тачан датум исплате – рекао jе раније представник пензионера Никола Раковић.

Пензионери ће бити испред Скупштине док не буде усвојен Предлог закона о буџету.

Они подсjећају да jе Врховни суд 1. jула одбацио њихову ревизиjу као „недозвољену”, на шта ће адвокат подниjети жалбу. Одлуком Врховног суда потврђене су, како jе додао, одлуке Основног и Вишег, коjима су одбиjене тужбе пензионера КАП-а коjима jе тражена исплата припадаjућих отпремнина.

Пензионери КАП-а тврде да су одлуке Основног, Вишег и Врховног суда дониjете на основу одлуке Уставног, коjи jе лекс специјалис закон за отпремнине прогласио дискриминаторским.

Бивши радници КАП-а, њих 420, коjи су у другоj половини 2013. године били приморани да напусте компаниjу због покретања стечаjа, неколико година чекаjу исплату отпремнина, од када се редовно окупљаjу у знак протеста. Ради се о отпремнинама у износу од 5,45 милиона еура.

Б.Г.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:28